1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Meng het meel met de suiker. Laat de boter smelten in een steelpan. Voeg de honing en de gember toe. Meng met een garde en haal de pan van het vuur. Blijf roeren met en strooi het meel en de suiker erbij; het moet een homogeen deeg zijn.
3
Dompel een eetlepel in een kom koud water. Schep 1 el van de bereiding op een bakplaat met bakpapier op 15 cm van de rand. Dompel de lepel opnieuw in het koude water en spreid het deeg goed. Bak de gemberkrullen ongeveer 5 min in de oven op stand 6 (180°C), tot ze goudgeel en luchtig zijn. Blijf dit doen tot het deeg op is (d.i. 2 baksels van 2 krullen). Laat de krullen, wanneer ze uit de oven komen, 1 min rusten waarna je ze de gewenste vorm geeft door ze lichtjes te drukken, met hun papier, in een kom.
4
Je kan de krullen, net voor het opdienen, versieren met ijs naar keuze en verse fruitsla, op een bedje van Engelse room met gemalen pistachenootjes.
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Meng het meel met de suiker. Laat de boter smelten in een steelpan. Voeg de honing en de gember toe. Meng met een garde en haal de pan van het vuur. Blijf roeren met en strooi het meel en de suiker erbij; het moet een homogeen deeg zijn.
3
Dompel een eetlepel in een kom koud water. Schep 1 el van de bereiding op een bakplaat met bakpapier op 15 cm van de rand. Dompel de lepel opnieuw in het koude water en spreid het deeg goed. Bak de gemberkrullen ongeveer 5 min in de oven op stand 6 (180°C), tot ze goudgeel en luchtig zijn. Blijf dit doen tot het deeg op is (d.i. 2 baksels van 2 krullen). Laat de krullen, wanneer ze uit de oven komen, 1 min rusten waarna je ze de gewenste vorm geeft door ze lichtjes te drukken, met hun papier, in een kom.
4
Je kan de krullen, net voor het opdienen, versieren met ijs naar keuze en verse fruitsla, op een bedje van Engelse room met gemalen pistachenootjes.