Tot en met 13 november, geniet van gratis collect-kosten met de promocode COLFREE!Zie voorwaarden

Delhaize logo
  • Gemberkrullen

Gemberkrullen

Gemberkrullen
Gemiddeld
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 30 g acaciahoning
  • 30 g boter
  • 30 g extra vloeiend tarwemeel
  • 1 cm fijn geraspte gember
  • 30 g griessuiker
  • 30 g acaciahoning
  • 30 g boter
  • 30 g extra vloeiend tarwemeel
  • 1 cm fijn geraspte gember
  • 30 g griessuiker

Begin met koken

1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Meng het meel met de suiker. Laat de boter smelten in een steelpan. Voeg de honing en de gember toe. Meng met een garde en haal de pan van het vuur. Blijf roeren met en strooi het meel en de suiker erbij; het moet een homogeen deeg zijn.
3
Dompel een eetlepel in een kom koud water. Schep 1 el van de bereiding op een bakplaat met bakpapier op 15 cm van de rand. Dompel de lepel opnieuw in het koude water en spreid het deeg goed. Bak de gemberkrullen ongeveer 5 min in de oven op stand 6 (180°C), tot ze goudgeel en luchtig zijn. Blijf dit doen tot het deeg op is (d.i. 2 baksels van 2 krullen). Laat de krullen, wanneer ze uit de oven komen, 1 min rusten waarna je ze de gewenste vorm geeft door ze lichtjes te drukken, met hun papier, in een kom.
4
Je kan de krullen, net voor het opdienen, versieren met ijs naar keuze en verse fruitsla, op een bedje van Engelse room met gemalen pistachenootjes.
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Meng het meel met de suiker. Laat de boter smelten in een steelpan. Voeg de honing en de gember toe. Meng met een garde en haal de pan van het vuur. Blijf roeren met en strooi het meel en de suiker erbij; het moet een homogeen deeg zijn.
3
Dompel een eetlepel in een kom koud water. Schep 1 el van de bereiding op een bakplaat met bakpapier op 15 cm van de rand. Dompel de lepel opnieuw in het koude water en spreid het deeg goed. Bak de gemberkrullen ongeveer 5 min in de oven op stand 6 (180°C), tot ze goudgeel en luchtig zijn. Blijf dit doen tot het deeg op is (d.i. 2 baksels van 2 krullen). Laat de krullen, wanneer ze uit de oven komen, 1 min rusten waarna je ze de gewenste vorm geeft door ze lichtjes te drukken, met hun papier, in een kom.
4
Je kan de krullen, net voor het opdienen, versieren met ijs naar keuze en verse fruitsla, op een bedje van Engelse room met gemalen pistachenootjes.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Overig
Bijgerechten