1
Begin met de coulis van aardbeien: zet een pannetje op het vuur met het water en de rietsuiker. Laat zachtjes inkoken gedurende ± 10 min. zodat je suikersiroop krijgt. Let goed op dat het mengsel niet verbrandt. Voeg extra water toe indien nodig.
2
Snijd de kroontjes van de aardbeien en halveer. Pers de citroen, schil de gember en pers (m.b.v. een lookpers) zodat je enkel het sap overhoudt. Houd enkele aardbeien aan de kant voor de afwerking en voeg de rest bij de hete suikersiroop, samen met het citroen- en gembersap. Laat even afkoelen vooraleer je het mengsel fijnmixt tot een frisse aardbeiencoulis.
3
Verdeel de yoghurt over 4 kopjes of kommetjes. Maak een fijne tekening met de aardbeiencoulis in de yoghurt en ga er vervolgens met een mesje door zodat je een gemarmerd effect krijgt. Werk af met de resterende aardbeien.
1
Begin met de coulis van aardbeien: zet een pannetje op het vuur met het water en de rietsuiker. Laat zachtjes inkoken gedurende ± 10 min. zodat je suikersiroop krijgt. Let goed op dat het mengsel niet verbrandt. Voeg extra water toe indien nodig.
2
Snijd de kroontjes van de aardbeien en halveer. Pers de citroen, schil de gember en pers (m.b.v. een lookpers) zodat je enkel het sap overhoudt. Houd enkele aardbeien aan de kant voor de afwerking en voeg de rest bij de hete suikersiroop, samen met het citroen- en gembersap. Laat even afkoelen vooraleer je het mengsel fijnmixt tot een frisse aardbeiencoulis.
3
Verdeel de yoghurt over 4 kopjes of kommetjes. Maak een fijne tekening met de aardbeiencoulis in de yoghurt en ga er vervolgens met een mesje door zodat je een gemarmerd effect krijgt. Werk af met de resterende aardbeien.