Tot en met 13 november, geniet van gratis collect-kosten met de promocode COLFREE!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenGemarmerde yoghurt met aardbeien
Delhaize logo
  • Gemarmerde yoghurt met aardbeien

Gemarmerde yoghurt met aardbeien

Gemarmerde yoghurt met aardbeien
Makkelijk
< 30 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 500 g aardbeien
  • 1 citroen
  • 5 dl volle yoghurt
  • 3 dl water
  • 2 cm gember
  • 100 g ruwe rietsuiker
  • 500 g aardbeien
  • 1 citroen
  • 5 dl volle yoghurt
  • 3 dl water
  • 2 cm gember
  • 100 g ruwe rietsuiker

Begin met koken

: 20 min.
1
Begin met de coulis van aardbeien: zet een pannetje op het vuur met het water en de rietsuiker. Laat zachtjes inkoken gedurende ± 10 min. zodat je suikersiroop krijgt. Let goed op dat het mengsel niet verbrandt. Voeg extra water toe indien nodig.
2
Snijd de kroontjes van de aardbeien en halveer. Pers de citroen, schil de gember en pers (m.b.v. een lookpers) zodat je enkel het sap overhoudt. Houd enkele aardbeien aan de kant voor de afwerking en voeg de rest bij de hete suikersiroop, samen met het citroen- en gembersap. Laat even afkoelen vooraleer je het mengsel fijnmixt tot een frisse aardbeiencoulis.
3
Verdeel de yoghurt over 4 kopjes of kommetjes. Maak een fijne tekening met de aardbeiencoulis in de yoghurt en ga er vervolgens met een mesje door zodat je een gemarmerd effect krijgt. Werk af met de resterende aardbeien.
1
Begin met de coulis van aardbeien: zet een pannetje op het vuur met het water en de rietsuiker. Laat zachtjes inkoken gedurende ± 10 min. zodat je suikersiroop krijgt. Let goed op dat het mengsel niet verbrandt. Voeg extra water toe indien nodig.
2
Snijd de kroontjes van de aardbeien en halveer. Pers de citroen, schil de gember en pers (m.b.v. een lookpers) zodat je enkel het sap overhoudt. Houd enkele aardbeien aan de kant voor de afwerking en voeg de rest bij de hete suikersiroop, samen met het citroen- en gembersap. Laat even afkoelen vooraleer je het mengsel fijnmixt tot een frisse aardbeiencoulis.
3
Verdeel de yoghurt over 4 kopjes of kommetjes. Maak een fijne tekening met de aardbeiencoulis in de yoghurt en ga er vervolgens met een mesje door zodat je een gemarmerd effect krijgt. Werk af met de resterende aardbeien.
Nutritionele informatie
Energie: 216 kcal

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Kids
Overig
Zomer
Dessert

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Delhaize Aardbei
400 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Citroenen
Delhaize Citroenen
500 gr
2de tegen -50%
  • little-lione.external.82792960.svg
1
09
Authentieke Griekse yoghurt | natuur | 0% v.g.
Fage Authentieke Griekse yoghurt | natuur | 0% v.g.
500 gr
2de tegen -50%
4
59
Kruiden | Gember | Gemalen
Santa Maria Kruiden | Gember | Gemalen
28 gr
-10% voor 3
3
35
Cassonade
Tienen-Tirlemont Cassonade
500 gr
1
59

Reeds in je keuken

Mineraalwater | Niet bruisend | Sportdop | PET
Spa Mineraalwater | Niet bruisend | Sportdop | PET
6 x 33 cl
4
55
Totaal:
€10,62