Tot en met 11 september, geniet van gratis collect-kosten met de promocode COLBTS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenGelakte kippenbouten met Cowboysaus
Delhaize logo
  • Gelakte kippenbouten met Cowboysaus

Gelakte kippenbouten met Cowboysaus

door Loïc Van Impe
Gelakte kippenbouten met Cowboysaus
Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
6 porties
  • 6 kippenbouten
  • 30 g gember
  • 1 lookbol
  • 5 cl ciderazijn
  • 50 g bruine cassonadesuiker
  • 200 g Luikse siroop
  • 200 g ketchup
  • 5 cl sojasaus
  • 1 el Worcestersaus
  • 50 g mosterd
  • 1 kl gerookte paprika
  • peper
  • 6 kippenbouten
  • 30 g gember
  • 1 lookbol
  • 5 cl ciderazijn
  • 50 g bruine cassonadesuiker
  • 200 g Luikse siroop
  • 200 g ketchup
  • 5 cl sojasaus
  • 1 el Worcestersaus
  • 50 g mosterd
  • 1 kl gerookte paprika
  • peper

Begin met koken

: 25 min.
1
Kruid de kippenbouten met zout en peper. Bak ze 20 min. rondom goudbruin op de barbecue en draai ze regelmatig om.
2
Cowboysaus: gril de hele lookbol en de gember op de barbecue. Doe de ketchup in een steelpan, samen met de azijn, de cassonade, de Luikse siroop, de sojasaus, de Engelse saus en peper. Warm al mengend zachtjes op, tot alles mooi gesmolten en gebonden is. Pel intussen de teentjes knoflook en schil de gember. Hak ze heel fijn en schep ze bij de saus. Haal de pan van het vuur en voeg de mosterd en de gerookte paprika toe.
3
Smeer de kippenboutjes lichtjes in met saus en laat ze nog enkele minuten karamelliseren, zonder dat de saus aanbrandt.
1
Kruid de kippenbouten met zout en peper. Bak ze 20 min. rondom goudbruin op de barbecue en draai ze regelmatig om.
2
Cowboysaus: gril de hele lookbol en de gember op de barbecue. Doe de ketchup in een steelpan, samen met de azijn, de cassonade, de Luikse siroop, de sojasaus, de Engelse saus en peper. Warm al mengend zachtjes op, tot alles mooi gesmolten en gebonden is. Pel intussen de teentjes knoflook en schil de gember. Hak ze heel fijn en schep ze bij de saus. Haal de pan van het vuur en voeg de mosterd en de gerookte paprika toe.
3
Smeer de kippenboutjes lichtjes in met saus en laat ze nog enkele minuten karamelliseren, zonder dat de saus aanbrandt.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vlees - minder dan 3€
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 6 personen

Toon:

Bouten | Kip | Provencaal 600gr
Delhaize Bouten | Kip | Provencaal 600gr
+/- 600 gr
+/-€
4
25
Gember | Bio
Delhaize Gember | Bio
150 gr
Bio
    1
    89
    Azijn | Cider
    Delhaize Azijn | Cider
    50 cl
    1
    59
    Cassonade
    Tienen-Tirlemont Cassonade
    500 gr
    1
    59
    Luikse siroop | Abrikozen
    Meurens Luikse siroop | Abrikozen
    300 gr
    3
    05
    Saus | Soja
    Suzi Wan Saus | Soja
    14,3 cl
    4
    15
    Saus | Worcester
    Lea & Perrins Saus | Worcester
    15 cl
    3
    39
    Mosterd
    Bister Mosterd
    250 gr
    2de tegen -50%
    1
    85
    Kruiden | Paprika | Sterk
    Santa Maria Kruiden | Paprika | Sterk
    37 gr
    3
    29

    Reeds in je keuken

    Delhaize Lookbol | Netje

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

    Ketchup | Tomato | Topdown
    Heinz Ketchup | Tomato | Topdown
    22 cl
    1
    95
    Kruiden | Peper | Wit | Gemalen | Bio
    Delhaize Kruiden | Peper | Wit | Gemalen | Bio
    45 gr
    Bio
      2
      89
      Totaal:
      +/-€25,05