Recept zoekresultatenGegrilde tussenrib, salsa met maïs
Delhaize logo
  • Gegrilde tussenrib, salsa met maïs
    A
Gegrilde tussenrib, salsa met maïsA

Gegrilde tussenrib, salsa met maïs

Makkelijk
< 30 min.
4/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 285 g maïskorrels (uit blik, uitgelekt gewicht)
  • 2 e.l. olijfolie
  • 800 g rundertussenrib (1,5 – 2 cm dik)
  • 3 el gehakte koriander
  • 1/2 rode ui, fijngesnipperd
  • 1/2 limoen (het sap)
  • 2 tomaten
  • sel et poivre
  • 285 g maïskorrels (uit blik, uitgelekt gewicht)
  • 2 e.l. olijfolie
  • 800 g rundertussenrib (1,5 – 2 cm dik)
  • 3 el gehakte koriander
  • 1/2 rode ui, fijngesnipperd
  • 1/2 limoen (het sap)
  • 2 tomaten
  • sel et poivre

Begin met koken

: 20 min
1
Salsa met maïs: meng in een kom de uitgelekte maïs, de ontpitte en in heel kleine blokjes gesneden tomaten, de rode ui, het limoensap, de helft van de olijfolie, zout en peper. Doe er de koriander bij. Meng. Zet in de koelkast.
2
Verwam een gril voor.
3
Smeer de tussenribstukken in met de rest van de olijfolie. Gril 2 min aan elke zijde. Doe er zout en peper op.
4
Verdeel het vlees over de borden. Dien op met de salsa met maïs.
1
Salsa met maïs: meng in een kom de uitgelekte maïs, de ontpitte en in heel kleine blokjes gesneden tomaten, de rode ui, het limoensap, de helft van de olijfolie, zout en peper. Doe er de koriander bij. Meng. Zet in de koelkast.
2
Verwam een gril voor.
3
Smeer de tussenribstukken in met de rest van de olijfolie. Gril 2 min aan elke zijde. Doe er zout en peper op.
4
Verdeel het vlees over de borden. Dien op met de salsa met maïs.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 618; energie (kCal): 147; vetten (g): 7,1; verzadigde vetten (g): 2,5; koolhydraten (g): 7,9; suikers (g): 1,5; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 12,4; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 552,57
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 618; energie (kCal): 147; vetten (g): 7,1; verzadigde vetten (g): 2,5; koolhydraten (g): 7,9; suikers (g): 1,5; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 12,4; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 552,57
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Gluten vrij
Vaderdag,Barbecue
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Maïs | Zacht | Crispy | Blik

Bonduelle

Maïs | Zacht | Crispy | Blik

285 gr

€1,69

Entrecôte | Rund | Belgisch

Delhaize

Entrecôte | Rund | Belgisch

3 × +/- 300 gr

+/-€17,28

Koriander | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Koriander | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,65

Rode uien | Netje

Delhaize

Rode uien | Netje

400 gr

€1,99

Limoen | 1 st

Delhaize

Limoen | 1 st

1 st

€0,59

Tomaat | Yoom

Delhaize

Tomaat | Yoom

2 × 250 gr

€6,98

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Reeds in je keuken

Olijfolie | Culinaire

Delhaize

Olijfolie | Culinaire

50 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€5,15

Totaal:
+/-€30,53