1
Meng in een schaal het sap van de limoenen, de tequila, de olie, de in dikke schijfjes gesneden looktenen en de fijngehakte chilipepers.
2
Snij de kip “en crapaudine”: snij de kip aan beide kanten van de ruggengraat open met een degelijke keukenschaar ofwel met een groot keukenmes dat je in de kip steekt en waarmee je aan weerskanten van de ruggengraat een forse snijbeweging maakt. Verwijder de ruggengraat.
3
Leg de kip open met de velkant naar onder en sla dan met een mes op het beenderige, centrale deel zodat het breekt. Draai de kip om en druk ze plat.
4
Leg ze in de schaal met de marinade, wentel ze er goed in, dek af en zet minstens 2 u in de koelkast.
5
Duw de warme houtskool naar de zijkanten van de barbecue (plaats eventueel een bak met water in het midden). Leg de uitgelekte kip, met de velkant naar onder, in het midden van de grill (hou de marinade bij). Laat ze 15 min bakken, draai ze dan om. Kruid met peper en zout, sluit het deksel en laat de kip nog 30 min verder bakken, smeer ze af en toe in met de marinade waaruit de stukjes look werden verwijderd.
6
Serveer warm met een avocadosalade of guacamole.
1
Meng in een schaal het sap van de limoenen, de tequila, de olie, de in dikke schijfjes gesneden looktenen en de fijngehakte chilipepers.
2
Snij de kip “en crapaudine”: snij de kip aan beide kanten van de ruggengraat open met een degelijke keukenschaar ofwel met een groot keukenmes dat je in de kip steekt en waarmee je aan weerskanten van de ruggengraat een forse snijbeweging maakt. Verwijder de ruggengraat.
3
Leg de kip open met de velkant naar onder en sla dan met een mes op het beenderige, centrale deel zodat het breekt. Draai de kip om en druk ze plat.
4
Leg ze in de schaal met de marinade, wentel ze er goed in, dek af en zet minstens 2 u in de koelkast.
5
Duw de warme houtskool naar de zijkanten van de barbecue (plaats eventueel een bak met water in het midden). Leg de uitgelekte kip, met de velkant naar onder, in het midden van de grill (hou de marinade bij). Laat ze 15 min bakken, draai ze dan om. Kruid met peper en zout, sluit het deksel en laat de kip nog 30 min verder bakken, smeer ze af en toe in met de marinade waaruit de stukjes look werden verwijderd.
6
Serveer warm met een avocadosalade of guacamole.