1
Leg de blok boter op een bord. Steek de rozemarijntakjes aan met de gloeiende kooltjes van de barbecue of met een brander. Leg ze naast de boter en dek het geheel af met een slakom of een kookpot. De smaak van de rook gaat in de boter trekken.
2
Warm de room op. Smelt de suiker afzonderlijk in een kleine stoofpan met dikke bodem, zonder te mengen. Haal de pan van het vuur zodra de karamel mooi amberkleurig is, giet er de warme room bij en meng. Roer er dan de gerookte boter onder en de fleur de sel. Giet in een grote kom.
3
Schil de ananas en snijd hem in 6 dikke plakken. Gril ze 3 à 4 min. per kant, op de barbecue of op een hete grill, tot ze mooi kleuren.
4
Dresseer de ananassteaks op de borden, besprenkel met karamelsaus, schep er 1 bol vanille-ijs bij en bestrooi met wat verkruimelde zandkoekjes. Werk af met munt en laat het meteen smaken!
1
Leg de blok boter op een bord. Steek de rozemarijntakjes aan met de gloeiende kooltjes van de barbecue of met een brander. Leg ze naast de boter en dek het geheel af met een slakom of een kookpot. De smaak van de rook gaat in de boter trekken.
2
Warm de room op. Smelt de suiker afzonderlijk in een kleine stoofpan met dikke bodem, zonder te mengen. Haal de pan van het vuur zodra de karamel mooi amberkleurig is, giet er de warme room bij en meng. Roer er dan de gerookte boter onder en de fleur de sel. Giet in een grote kom.
3
Schil de ananas en snijd hem in 6 dikke plakken. Gril ze 3 à 4 min. per kant, op de barbecue of op een hete grill, tot ze mooi kleuren.
4
Dresseer de ananassteaks op de borden, besprenkel met karamelsaus, schep er 1 bol vanille-ijs bij en bestrooi met wat verkruimelde zandkoekjes. Werk af met munt en laat het meteen smaken!