Recept zoekresultatenGefrituurde ansjovis met wasabi-mayonaise en dille
Delhaize logo
  • Gefrituurde ansjovis met wasabi-mayonaise en dille
    D

Gefrituurde ansjovis met wasabi-mayonaise en dille

Gefrituurde ansjovis met wasabi-mayonaise en dilleD
Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 150 g bloem
  • 400 g verse ansjovissen
  • 100 g maïszetmeel
  • 1 mespunt wasabi
  • 1 eigeel
  • 2 dl arachideolie
  • 1 kl mosterd
  • 1 el citroensap
  • 1 el fijngehakte dille
  • 50 cl zeer koud bruiswater
  • 150 g bloem
  • 400 g verse ansjovissen
  • 100 g maïszetmeel
  • 1 mespunt wasabi
  • 1 eigeel
  • 2 dl arachideolie
  • 1 kl mosterd
  • 1 el citroensap
  • 1 el fijngehakte dille
  • 50 cl zeer koud bruiswater

Begin met koken

: 20 min. + 3 à 4 min. kooktijd
1
Voor de mayonaise: meng het eigeel, de mosterd, peper en zout in een pannetje. Voeg al kloppend kleine beetjes arachideolie toe. Eindig met het citroensap, de dille en de wasabi.
2
Ontdoe de ansjovisfilets onder water manueel van schubben; verwijder de kop, de ingewanden, de vinnen en de graat. Laat ze goed drogen op absorberend papier.
3
Voor het tempurabeslag: maak 2 kommen klaar: 1 met de bloem (± 50 g); de 2e met de volgende half-halfmix: maïzena, de resterende bloem en zeer koud bruiswater (de verkregen substantie moet ongeveer de textuur van pannenkoekenbeslag hebben).
4
Drenk elke sardine in de bloem en dan in het half-halfbeslag, en leg ze daarna in de frituurpan. Zodra ze kleur krijgen: laten uitdruipen, een beetje 'fleur de sel' toevoegen en opdienen met wasabi-mayonaise en dille.
1
Voor de mayonaise: meng het eigeel, de mosterd, peper en zout in een pannetje. Voeg al kloppend kleine beetjes arachideolie toe. Eindig met het citroensap, de dille en de wasabi.
2
Ontdoe de ansjovisfilets onder water manueel van schubben; verwijder de kop, de ingewanden, de vinnen en de graat. Laat ze goed drogen op absorberend papier.
3
Voor het tempurabeslag: maak 2 kommen klaar: 1 met de bloem (± 50 g); de 2e met de volgende half-halfmix: maïzena, de resterende bloem en zeer koud bruiswater (de verkregen substantie moet ongeveer de textuur van pannenkoekenbeslag hebben).
4
Drenk elke sardine in de bloem en dan in het half-halfbeslag, en leg ze daarna in de frituurpan. Zodra ze kleur krijgen: laten uitdruipen, een beetje 'fleur de sel' toevoegen en opdienen met wasabi-mayonaise en dille.
Nutritionele informatie
D
Per portie: Energie: 1035 kcal - Vetten: 17,2 g - Koolhydraten: 14,6 g - Vezels: 1,6 g - Eiwitten: 8,7 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per portie: Energie: 1035 kcal - Vetten: 17,2 g - Koolhydraten: 14,6 g - Vezels: 1,6 g - Eiwitten: 8,7 g
Lactose vrij
Kids
Overig
Snack

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Ansjovis
Delhaize Ansjovis
5 × 90 gr
2+1 gratis
2
39
Zetmeel | Aardappelen
Soubry Zetmeel | Aardappelen
200 gr
1
65
Kruiden | Japanse Wasabi-Sesame
Santa Maria Kruiden | Japanse Wasabi-Sesame
44 gr
2de tegen -40%
4
25
Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Olie | Arachide
Delhaize Olie | Arachide
1 l
  • little-lione.external.82792960.svg
3
19
Kruiden | Dille
Santa Maria Kruiden | Dille
12 gr
2de tegen -40%
2
95
Ginger Beer | 50 cl
Fever-Tree Ginger Beer | 50 cl
50 cl
3
85

Reeds in je keuken

Tarwebloem
Delhaize Tarwebloem
1 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
0
35
Mosterd | Zacht | Squeeze
Delhaize Mosterd | Zacht | Squeeze
300 gr
1
35
Citroensap | Vitamin C
Limmi Citroensap | Vitamin C
12 cl
1
25
Totaal:
€29,53

Deze recepten kan je ook leuk vinden