Tot en met 11 september, geniet van gratis collect-kosten met de promocode COLBTS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenGearomatiseerde perensiroop
Delhaize logo
  • Gearomatiseerde perensiroop
    C

Gearomatiseerde perensiroop

door Jeroen De Pauw
Gearomatiseerde perensiroopC
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • De schil en het klokhuis van 2 peren
  • 200 g kristalsuiker
  • 2,5 dl water
  • 1 stokje kaneel
  • 1 steranijs
  • De schil en het klokhuis van 2 peren
  • 200 g kristalsuiker
  • 2,5 dl water
  • 1 stokje kaneel
  • 1 steranijs

Begin met koken

: 5 min. (+ 30 min. kooktijd + 1 u. afkoeltijd)
1
Doe de restjes van de peren in een steelpan, samen met het water, de suiker en de specerijen. Breng aan de kook en laat 30 min. op een matig vuurtje pruttelen. Laat afkoelen.
2
Filter de siroop en giet hem in een flesje. Zo heb je altijd een heerlijke zoete toets en aroma bij de hand voor yoghurt, thee, bruiswater…
1
Doe de restjes van de peren in een steelpan, samen met het water, de suiker en de specerijen. Breng aan de kook en laat 30 min. op een matig vuurtje pruttelen. Laat afkoelen.
2
Filter de siroop en giet hem in een flesje. Zo heb je altijd een heerlijke zoete toets en aroma bij de hand voor yoghurt, thee, bruiswater…
Nutritionele informatie
C
Per 100 g: Energie: 1110 kcal - Vetten: 0,5 g - Koolhydraten: 59,2 g - Vezels: 13,2 g - Eiwitten: 1,2 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 1110 kcal - Vetten: 0,5 g - Koolhydraten: 59,2 g - Vezels: 13,2 g - Eiwitten: 1,2 g
Vegetarisch
Less waste
Bijgerechten