Recept zoekresultatenGanzenlever en kleine appelcrumbles met speculaas
Delhaize logo
  • Ganzenlever en kleine appelcrumbles met speculaas
    D

Ganzenlever en kleine appelcrumbles met speculaas

Ganzenlever en kleine appelcrumbles met speculaasD
Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 el balsamico-azijn
  • 50 g bloem
  • 50 g blonde kandijsuiker
  • 280 g dikke Jonagold appels (ong. 280 g per stuk)
  • 50 g koude, gezouten boter
  • 4 schijfjes ganzenlever
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • 35 g speculaas (35 g)
  • 4 keer een handvol veldsla
  • 1 el balsamico-azijn
  • 50 g bloem
  • 50 g blonde kandijsuiker
  • 280 g dikke Jonagold appels (ong. 280 g per stuk)
  • 50 g koude, gezouten boter
  • 4 schijfjes ganzenlever
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • 35 g speculaas (35 g)
  • 4 keer een handvol veldsla

Begin met koken

1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
2
Verkruimel de speculaas en doe samen met de bloem, de kandijsuiker en de in kleine blokjes gesneden boter in een kom. Meng met de vingertoppen en verbrokkel tot kruimels (zeker geen bol deeg).
3
Schil de appel, snijd in blokjes en verdeel over 4 kleine ovenschaaltjes. Bedek met het crumbledeeg en bak 25 min in de oven. Laat 5 min afkoelen.
4
Haal de schijfjes ganzenlever voorzichtig uit de verpakking en leg op borden. Besprenkel de veldsla met olie, azijn, zout en peper. Verdeel over de borden, voeg er de crumble bij en dien op.
1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
2
Verkruimel de speculaas en doe samen met de bloem, de kandijsuiker en de in kleine blokjes gesneden boter in een kom. Meng met de vingertoppen en verbrokkel tot kruimels (zeker geen bol deeg).
3
Schil de appel, snijd in blokjes en verdeel over 4 kleine ovenschaaltjes. Bedek met het crumbledeeg en bak 25 min in de oven. Laat 5 min afkoelen.
4
Haal de schijfjes ganzenlever voorzichtig uit de verpakking en leg op borden. Besprenkel de veldsla met olie, azijn, zout en peper. Verdeel over de borden, voeg er de crumble bij en dien op.
Nutritionele informatie
D
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1360; energie (kCal): 328; vetten (g): 25,1; verzadigde vetten (g): 10,6; koolhydraten (g): 21,8; suikers (g): 13,3; vezels (g): 1,5; eiwitten (g): 3,7; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 483,8
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1360; energie (kCal): 328; vetten (g): 25,1; verzadigde vetten (g): 10,6; koolhydraten (g): 21,8; suikers (g): 13,3; vezels (g): 1,5; eiwitten (g): 3,7; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 483,8
Eindejaar,Sinterklaas
Diner
Voorgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Azijn | Balsamico | Modena
Delhaize Azijn | Balsamico | Modena
50 cl
2
09
Cassonade
Tienen-Tirlemont Cassonade
500 gr
1
59
Appels | Jonagold | Verpakt | Bio
Delhaize Appels | Jonagold | Verpakt | Bio
850 gr
Bio
    3
    69
    Boter | Gezouten
    Paysan Breton Boter | Gezouten
    125 gr
    2de tegen -50%
    2
    39
    Eendenlever | Blok
    Upignac Eendenlever | Blok
    320 gr
    29
    99
    Speculaas | Bastogne | Koekjes
    LU Speculaas | Bastogne | Koekjes
    260 gr
    -25% voor 3
    2
    39
    Veldsla
    Delhaize Veldsla
    45 gr
    0
    99

    Reeds in je keuken

    Tarwebloem
    Delhaize Tarwebloem
    1 kg
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    35
    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    25
    Kruiden | Peper | Mix
    Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
    41 gr
    2de tegen -40%
    4
    29
    Totaal:
    €43,13