ā­ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! šŸŽ‰Naar de selectie >

Recept zoekresultatenGamba's met rauwkost en yoghurtsaus
Delhaize logo
  • Gamba's met rauwkost en yoghurtsaus
    A

Gamba's met rauwkost en yoghurtsaus

Gamba's met rauwkost en yoghurtsausA
Makkelijk
< 30 min.
4/5

Ingrediƫnten voor

Ingrediƫnten
4 porties
  • 250 g kerstomaten
  • 5 cl zonnebloemolie
  • 5 cl citroensap
  • 3 el arachideolie
  • 1 kg diepgevroren gamba's
  • 1 bulbe venkelknol
  • 2 el gehakte verse koriander
  • 125 g Griekse yoghurt
  • 1 stuk gember
  • 2 limoenen
  • 1 komkommer
  • 1 rode peper
  • 250 g kerstomaten
  • 5 cl zonnebloemolie
  • 5 cl citroensap
  • 3 el arachideolie
  • 1 kg diepgevroren gamba's
  • 1 bulbe venkelknol
  • 2 el gehakte verse koriander
  • 125 g Griekse yoghurt
  • 1 stuk gember
  • 2 limoenen
  • 1 komkommer
  • 1 rode peper

Begin met koken

: 25 minuten
1
Verwijder de stengels van de venkel en snij de knol in heel fijne plakjes met een mandoline. Overgiet met citroensap en zonnebloemolie, voeg de ontpitte en fijngesneden komkommer toe, de gehalveerde kerstomaten, peper en zout. Dek af en laat rusten in de koelkast.
2
Meng de yoghurt met 1 eetlepel limoensap, de koriander, een beetje geraspte gember, peper en zout.
3
Giet de arachideolie op de (ontdooide) gambaā€™s, voeg de gehakte chilipeper toe en meng. Leg ze in een grote braadpan (of op een plancha) en bak ze op vrij hoog vuur tot ze gekleurd zijn.
4
Dien de gambaā€™s op met partjes limoen, de salade en de saus. Serveer met brood.
5
Vous pouvez aussi griller les gambas au barbecue ; dans ce cas, piquez-les par groupe de 4 sur 2 piques Ć  la fois.
1
Verwijder de stengels van de venkel en snij de knol in heel fijne plakjes met een mandoline. Overgiet met citroensap en zonnebloemolie, voeg de ontpitte en fijngesneden komkommer toe, de gehalveerde kerstomaten, peper en zout. Dek af en laat rusten in de koelkast.
2
Meng de yoghurt met 1 eetlepel limoensap, de koriander, een beetje geraspte gember, peper en zout.
3
Giet de arachideolie op de (ontdooide) gambaā€™s, voeg de gehakte chilipeper toe en meng. Leg ze in een grote braadpan (of op een plancha) en bak ze op vrij hoog vuur tot ze gekleurd zijn.
4
Dien de gambaā€™s op met partjes limoen, de salade en de saus. Serveer met brood.
5
Vous pouvez aussi griller les gambas au barbecue ; dans ce cas, piquez-les par groupe de 4 sur 2 piques Ć  la fois.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 427; energie (kCal): 102; vetten (g): 5,7; verzadigde vetten (g): 1; koolhydraten (g): 3,8; suikers (g): 2; vezels (g): 3,6; eiwitten (g): 7,4; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 578,85
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediĆ«nten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ā€˜Maten en gewichtenā€™ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge HygiĆ«neraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediĆ«nten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 427; energie (kCal): 102; vetten (g): 5,7; verzadigde vetten (g): 1; koolhydraten (g): 3,8; suikers (g): 2; vezels (g): 3,6; eiwitten (g): 7,4; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 578,85
Gluten vrij
Barbecue
Diner
Hoofdgerecht