ā­ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! šŸŽ‰Naar de selectie >

Recept zoekresultatenForel met spek en polenta
Delhaize logo
  • Forel met spek en polenta
    B

Forel met spek en polenta

Forel met spek en polentaB
Makkelijk
< 30 min.
4/5

Ingrediƫnten voor

Ingrediƫnten
4 porties
  • 3 el olijfolie extra zuiver
  • 3 g verse tijm
  • 50 g rucola
  • 150 g polenta
  • 50 g parmigiano
  • 4 Ardense forellen Taste of Inspirations
  • 16 reepjes ontbijtspek
  • 1 citroen
  • 1 kippenbouillonblokje
  • peper
  • 3 el olijfolie extra zuiver
  • 3 g verse tijm
  • 50 g rucola
  • 150 g polenta
  • 50 g parmigiano
  • 4 Ardense forellen Taste of Inspirations
  • 16 reepjes ontbijtspek
  • 1 citroen
  • 1 kippenbouillonblokje
  • peper

Begin met koken

: 20 min. + 5 min. kooktijd
1
Rol 4 reepjes spek rond elke forel.
2
Hak de tijm fijn en strooi over de vispakketjes.
3
Bereid de polenta: breng het water aan de kook en los er het bouillonblokje in op. Voeg de polenta toe en kruid met peper en zout. Blijf roeren met de garde tot de polenta gaar is. Dat duurt zoā€™n 5 min.
4
Rasp de parmigiano en voeg samen met 1/3 van de olijfolie aan de polenta toe.
5
Bak de forelfilets in de pan in 2/3 van de olijfolie.
6
Roer de rucola door de hete polenta zodat ze een beetje slinkt en dien meteen op met enkele citroenpartjes.
1
Rol 4 reepjes spek rond elke forel.
2
Hak de tijm fijn en strooi over de vispakketjes.
3
Bereid de polenta: breng het water aan de kook en los er het bouillonblokje in op. Voeg de polenta toe en kruid met peper en zout. Blijf roeren met de garde tot de polenta gaar is. Dat duurt zoā€™n 5 min.
4
Rasp de parmigiano en voeg samen met 1/3 van de olijfolie aan de polenta toe.
5
Bak de forelfilets in de pan in 2/3 van de olijfolie.
6
Roer de rucola door de hete polenta zodat ze een beetje slinkt en dien meteen op met enkele citroenpartjes.
Nutritionele informatie
B
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 706; energie (kCal): 169; vetten (g): 9; verzadigde vetten (g): 3; koolhydraten (g): 9,1; suikers (g): 0,3; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 12,3; zout (g): 1,1. Energie (kcal/portie): 557,7
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediĆ«nten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ā€˜Maten en gewichtenā€™ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge HygiĆ«neraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediĆ«nten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 706; energie (kCal): 169; vetten (g): 9; verzadigde vetten (g): 3; koolhydraten (g): 9,1; suikers (g): 0,3; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 12,3; zout (g): 1,1. Energie (kcal/portie): 557,7
Gluten vrij
Moederdag
Diner
Hoofdgerecht