Productterugroeping:« Gegaarde peren van het merk Delhaize»Lees meer >

Recept zoekresultatenFlatkökur en gerookte zalmmousse
Delhaize logo
  • Flatkökur en gerookte zalmmousse

Flatkökur en gerookte zalmmousse

Flatkökur en gerookte zalmmousse
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
8 porties
  • 220 g skyr natuur (IJslandse yoghurt)
  • 250 g zelfrijzende bloem (+ een beetje extra) (voor de flatkökur)
  • 3 el olijfolie (voor de flatkökur)
  • 1 snufje zout (voor de flatkökur)
  • 1 citroen (voor de mousse)
  • 2 pakken van 140 g gerookte zalm (voor de mousse)
  • 2 dl slagroom (voor de mousse)
  • 200 g skyr natuur (IJslandse yoghurt) (voor de mousse)
  • 1 el mierikswortel (voor de mousse)
  • 1/2 bussel dille (voor de mousse)
  • roze peper (optioneel) (voor de mousse)
  • peper en zout (voor de mousse)
  • 220 g skyr natuur (IJslandse yoghurt)
  • 250 g zelfrijzende bloem (+ een beetje extra) (voor de flatkökur)
  • 3 el olijfolie (voor de flatkökur)
  • 1 snufje zout (voor de flatkökur)
  • 1 citroen (voor de mousse)
  • 2 pakken van 140 g gerookte zalm (voor de mousse)
  • 2 dl slagroom (voor de mousse)
  • 200 g skyr natuur (IJslandse yoghurt) (voor de mousse)
  • 1 el mierikswortel (voor de mousse)
  • 1/2 bussel dille (voor de mousse)
  • roze peper (optioneel) (voor de mousse)
  • peper en zout (voor de mousse)

Begin met koken

: 40 min.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Kneed de bloem met de yoghurt, het zout en de olijfolie, tot een vrij stevig homogeen deeg (voeg indien nodig een beetje bloem of olie toe).
2
Houd 4 kleine porties van ± 40 g af. Bestrooi het werkvlak met bloem en verdeel de deegballetjes heel fijn in de lengte met een deegrol. Bak ze ± 8 min. goudbruin in de oven, op een met bakpapier bedekte plaat. Draai ze eventueel halverwege de baktijd. Maak een dozijn flatkökur (of flatbreads) op dezelfde manier.
3
Houd 2 kleine sneetjes zalm apart en mix de rest fijn in de keukenrobot, samen met de yoghurt en de mierikswortel. Klop de room lichtjes op (tot de stevigheid van een yoghurt). Meng ze met de zalmpuree en de gehakte dille (houd 1 takje apart). Breng verder op smaak.
4
Dresseer de mousse in een bokaal of een kom. Werk af met de rest van de gehakte gerookte zalm en dille. Bestrooi eventueel met roze peper en serveer met de flatkökur, bij het aperitief.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Kneed de bloem met de yoghurt, het zout en de olijfolie, tot een vrij stevig homogeen deeg (voeg indien nodig een beetje bloem of olie toe).
2
Houd 4 kleine porties van ± 40 g af. Bestrooi het werkvlak met bloem en verdeel de deegballetjes heel fijn in de lengte met een deegrol. Bak ze ± 8 min. goudbruin in de oven, op een met bakpapier bedekte plaat. Draai ze eventueel halverwege de baktijd. Maak een dozijn flatkökur (of flatbreads) op dezelfde manier.
3
Houd 2 kleine sneetjes zalm apart en mix de rest fijn in de keukenrobot, samen met de yoghurt en de mierikswortel. Klop de room lichtjes op (tot de stevigheid van een yoghurt). Meng ze met de zalmpuree en de gehakte dille (houd 1 takje apart). Breng verder op smaak.
4
Dresseer de mousse in een bokaal of een kom. Werk af met de rest van de gehakte gerookte zalm en dille. Bestrooi eventueel met roze peper en serveer met de flatkökur, bij het aperitief.
Nutritionele informatie
Energie: 215 kcal

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Scandinavisch
Brunch,Eindejaar
Hapjes

Deze recepten kan je ook leuk vinden