1
Verwarm de oven voor op 180°C. Kneed de bloem met de yoghurt, het zout en de olijfolie, tot een vrij stevig homogeen deeg (voeg indien nodig een beetje bloem of olie toe).
2
Houd 4 kleine porties van ± 40 g af. Bestrooi het werkvlak met bloem en verdeel de deegballetjes heel fijn in de lengte met een deegrol. Bak ze ± 8 min. goudbruin in de oven, op een met bakpapier bedekte plaat. Draai ze eventueel halverwege de baktijd. Maak een dozijn flatkökur (of flatbreads) op dezelfde manier.
3
Houd 2 kleine sneetjes zalm apart en mix de rest fijn in de keukenrobot, samen met de yoghurt en de mierikswortel. Klop de room lichtjes op (tot de stevigheid van een yoghurt). Meng ze met de zalmpuree en de gehakte dille (houd 1 takje apart). Breng verder op smaak.
4
Dresseer de mousse in een bokaal of een kom. Werk af met de rest van de gehakte gerookte zalm en dille. Bestrooi eventueel met roze peper en serveer met de flatkökur, bij het aperitief.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Kneed de bloem met de yoghurt, het zout en de olijfolie, tot een vrij stevig homogeen deeg (voeg indien nodig een beetje bloem of olie toe).
2
Houd 4 kleine porties van ± 40 g af. Bestrooi het werkvlak met bloem en verdeel de deegballetjes heel fijn in de lengte met een deegrol. Bak ze ± 8 min. goudbruin in de oven, op een met bakpapier bedekte plaat. Draai ze eventueel halverwege de baktijd. Maak een dozijn flatkökur (of flatbreads) op dezelfde manier.
3
Houd 2 kleine sneetjes zalm apart en mix de rest fijn in de keukenrobot, samen met de yoghurt en de mierikswortel. Klop de room lichtjes op (tot de stevigheid van een yoghurt). Meng ze met de zalmpuree en de gehakte dille (houd 1 takje apart). Breng verder op smaak.
4
Dresseer de mousse in een bokaal of een kom. Werk af met de rest van de gehakte gerookte zalm en dille. Bestrooi eventueel met roze peper en serveer met de flatkökur, bij het aperitief.