1
Giet water in een kookpot met suiker. Verwarm tot de suiker volledig oplost. Voeg de kumquats toe en laat 30 min. zachtjes konfijten.
2
Verwarm de oven voor op 180°C – gas 6. Bekleed een taartvorm met het zanddeeg. Doorprik het deeg met een vork, bedek het met bakpapier en bakknikkers of rijstkorrels. Zet 15 min. in de oven en verwijder dan het bakpapier en de rijstkorrels. Bak nog eens 10 min. af in de oven. Haal de taartvorm uit de oven en laat afkoelen alvorens de taartbodem uit de vorm te halen.
3
Breek de chocolade in stukken en doe in een kom. Warm de room op en giet over de chocolade. Meng 5 min. tot een smeuĂŻge ganache. Voeg de kumquatblokjes toe. Giet de ganache in de taartbodem en laat afkoelen.
4
Verhit de coulis van exotisch fruit en voeg het agaragarpoeder stevig roerend toe. Laat nog 1 min. koken. Giet in een rechthoekige schaal en zet koud weg om op te stijven. Snij de gelei in repen en rol ze op.
5
Bestrooi de taart met puur cacaopoeder voor je ze serveert. Versier met de uitgelekte kumquats en opgerolde reepjes fruitcoulis.
1
Giet water in een kookpot met suiker. Verwarm tot de suiker volledig oplost. Voeg de kumquats toe en laat 30 min. zachtjes konfijten.
2
Verwarm de oven voor op 180°C – gas 6. Bekleed een taartvorm met het zanddeeg. Doorprik het deeg met een vork, bedek het met bakpapier en bakknikkers of rijstkorrels. Zet 15 min. in de oven en verwijder dan het bakpapier en de rijstkorrels. Bak nog eens 10 min. af in de oven. Haal de taartvorm uit de oven en laat afkoelen alvorens de taartbodem uit de vorm te halen.
3
Breek de chocolade in stukken en doe in een kom. Warm de room op en giet over de chocolade. Meng 5 min. tot een smeuĂŻge ganache. Voeg de kumquatblokjes toe. Giet de ganache in de taartbodem en laat afkoelen.
4
Verhit de coulis van exotisch fruit en voeg het agaragarpoeder stevig roerend toe. Laat nog 1 min. koken. Giet in een rechthoekige schaal en zet koud weg om op te stijven. Snij de gelei in repen en rol ze op.
5
Bestrooi de taart met puur cacaopoeder voor je ze serveert. Versier met de uitgelekte kumquats en opgerolde reepjes fruitcoulis.