⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenFazantenkoteletten met kruiden, kastanjestoemp
Delhaize logo
  • Fazantenkoteletten met kruiden, kastanjestoemp

Fazantenkoteletten met kruiden, kastanjestoemp

Fazantenkoteletten met kruiden, kastanjestoemp
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 12 fazantenkoteletten
  • 4 el gehakte bladpeterselie
  • 4 el gehakte bieslook
  • 19 cl wildfond
  • 1 el balsamicoazijn
  • 2 el express bindmiddel voor bruine sauzen
  • 25 cl verse light room
  • 600 g bloemende aardappelen (nettogewicht, geschild)
  • olijfolie
  • 200 zakjes gekookte kastanjes, vacuümverpakt (200g)
  • 4 kruiden
  • zout
  • 12 fazantenkoteletten
  • 4 el gehakte bladpeterselie
  • 4 el gehakte bieslook
  • 19 cl wildfond
  • 1 el balsamicoazijn
  • 2 el express bindmiddel voor bruine sauzen
  • 25 cl verse light room
  • 600 g bloemende aardappelen (nettogewicht, geschild)
  • olijfolie
  • 200 zakjes gekookte kastanjes, vacuümverpakt (200g)
  • 4 kruiden
  • zout

Begin met koken

1
Kook de in blokjes gesneden aardappelen op de manier van jouw keuze. Plet ze met 20 cl room, zout, peper en 4-kruiden, alsook met de opgewarmde en grof gehakte kastanjes (zie verpakking).
2
Smeer de fazantenkoteletten in met olijfolie, wentel ze in de gemengde kruiden en bak op een matig vuur aan beide zijden goudbruin in een grote bakpan. Neem ze uit de pan, giet de wildfond en de azijn in de pan, schraap de bakbodem los en laat 1 min. inkoken. Doe het express bindmiddel en de room erbij; laat 2 min. sudderen en leg de koteletten opnieuw in de saus. Proef of het voldoende gekruid is en laat nog 1 min. sudderen.
3
Dien heel warm op met de stoemp.
1
Kook de in blokjes gesneden aardappelen op de manier van jouw keuze. Plet ze met 20 cl room, zout, peper en 4-kruiden, alsook met de opgewarmde en grof gehakte kastanjes (zie verpakking).
2
Smeer de fazantenkoteletten in met olijfolie, wentel ze in de gemengde kruiden en bak op een matig vuur aan beide zijden goudbruin in een grote bakpan. Neem ze uit de pan, giet de wildfond en de azijn in de pan, schraap de bakbodem los en laat 1 min. inkoken. Doe het express bindmiddel en de room erbij; laat 2 min. sudderen en leg de koteletten opnieuw in de saus. Proef of het voldoende gekruid is en laat nog 1 min. sudderen.
3
Dien heel warm op met de stoemp.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Eindejaar,Romantisch diner
Diner
Herfst,Winter
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Fazant
12

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Kastanje
200 zakjes

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Vier kruiden

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Bladpeterselie | Verpakt
Delhaize Bladpeterselie | Verpakt
100 gr
1
49
Bieslook | Verpakt
Delhaize Bieslook | Verpakt
20 gr
1
49
Bouillon| Kip
Fundo Bouillon| Kip
46,5 cl
2de tegen -50%
4
69
Bindmiddel | voor bruine saus | 250 g
Maizena Bindmiddel | voor bruine saus | 250 g
250 gr
2
29
Room 20%
Delhaize Room 20%
25 cl
  • little-lione.external.82792960.svg
0
94
Aardappel | Bloemig 1kg
Delhaize Aardappel | Bloemig 1kg
1 kg
2
99

Reeds in je keuken

Azijn | Balsamico | Modena
Delhaize Azijn | Balsamico | Modena
50 cl
2
09
Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Zeezout | Fijn | Jodium
Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
125 gr
0
69
Totaal:
€13,89