Tot en met 11 september, geniet van gratis collect-kosten met de promocode COLBTS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenExpress frambozensorbet en chocoladehoorntjes
Delhaize logo
  • Express frambozensorbet en chocoladehoorntjes
    B

Express frambozensorbet en chocoladehoorntjes

door Gema Gomez
Express frambozensorbet en chocoladehoorntjesB
Makkelijk
> 60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
6 porties
  • 2 eiwitten (voor de sorbet)
  • 600 g frambozen (voor de sorbet)
  • 90 g bloemsuiker (voor de sorbet)
  • 35 g gepelde pistachenoten (voor de hoorntjes met witte chocolade en pistachenoten)
  • 6 ijshoorntjes (voor de hoorntjes met witte chocolade en pistachenoten)
  • 100 g witte chocolade (voor de hoorntjes met witte chocolade en pistachenoten)
  • 40 g cashewnoten (voor de hoorntjes met pure chocolade en gekaramelliseerde cashewnoten)
  • 6 ijshoorntjes (voor de hoorntjes met pure chocolade en gekaramelliseerde cashewnoten)
  • 100 g pure chocolade 70% (voor de hoorntjes met pure chocolade en gekaramelliseerde cashewnoten)
  • 1,5 el biorietsuiker in kristalvorm (voor de hoorntjes met pure chocolade en gekaramelliseerde cashewnoten)
  • 2 eiwitten (voor de sorbet)
  • 600 g frambozen (voor de sorbet)
  • 90 g bloemsuiker (voor de sorbet)
  • 35 g gepelde pistachenoten (voor de hoorntjes met witte chocolade en pistachenoten)
  • 6 ijshoorntjes (voor de hoorntjes met witte chocolade en pistachenoten)
  • 100 g witte chocolade (voor de hoorntjes met witte chocolade en pistachenoten)
  • 40 g cashewnoten (voor de hoorntjes met pure chocolade en gekaramelliseerde cashewnoten)
  • 6 ijshoorntjes (voor de hoorntjes met pure chocolade en gekaramelliseerde cashewnoten)
  • 100 g pure chocolade 70% (voor de hoorntjes met pure chocolade en gekaramelliseerde cashewnoten)
  • 1,5 el biorietsuiker in kristalvorm (voor de hoorntjes met pure chocolade en gekaramelliseerde cashewnoten)

Begin met koken

: 25 min. (+ 2 u vriestijd en koeltijd)
1
Maak de sorbet: zet een rechthoekige schaal in de diepvriezer. Doe de eiwitten en de suiker in een hoge slakom. Voeg wat diepgevroren frambozen toe en mix fijn. Voeg de rest van de frambozen beetje bij beetje toe en mix telkens goed. Je kunt de sorbet meteen serveren! Wil je sorbetbolletjes maken? Verdeel de bereiding dan over de koude schaal, dek af en zet 2 u in de diepvriezer.
2
Maak de hoorntjes met witte chocolade: hak de pistachenoten met een mes. Hak de chocolade, doe hem in een grote kop, smelt hem 2 x 1 min. op 600 W in de microgolfoven en meng halverwege de kooktijd. Dompel de bovenkant van de hoorntjes in de gesmolten chocolade (houd het kopje schuin voor de laatste), schraap de chocolade aan de binnenkant lichtjes en bestrooi de buitenkant met pistachenoten. Leg de hoorntjes op bakpapier en laat op een koele plek opstijven (niet in de koelkast).
3
Maak de hoorntjes met pure chocolade: laat de suiker en 1 el water 2 min. in een kleine braadpan pruttelen. Voeg de cashewnoten toe en meng op een vrij hoog vuur tot ze gekaramelliseerd zijn. Verdeel ze over bakpapier, laat ze afkoelen en hak ze met een mes. Volg dezelfde stappen als voor de hoorntjes met witte chocolade.
4
Als je de 2 soorten hoorntjes maakt, heb je er 2 keer te veel … puur mathematisch! Bewaar het overschot in een metalen doos (wedden dat ze heel snel op zijn, zelfs zonder ijs, want ze zijn onweerstaanbaar lekker).
1
Maak de sorbet: zet een rechthoekige schaal in de diepvriezer. Doe de eiwitten en de suiker in een hoge slakom. Voeg wat diepgevroren frambozen toe en mix fijn. Voeg de rest van de frambozen beetje bij beetje toe en mix telkens goed. Je kunt de sorbet meteen serveren! Wil je sorbetbolletjes maken? Verdeel de bereiding dan over de koude schaal, dek af en zet 2 u in de diepvriezer.
2
Maak de hoorntjes met witte chocolade: hak de pistachenoten met een mes. Hak de chocolade, doe hem in een grote kop, smelt hem 2 x 1 min. op 600 W in de microgolfoven en meng halverwege de kooktijd. Dompel de bovenkant van de hoorntjes in de gesmolten chocolade (houd het kopje schuin voor de laatste), schraap de chocolade aan de binnenkant lichtjes en bestrooi de buitenkant met pistachenoten. Leg de hoorntjes op bakpapier en laat op een koele plek opstijven (niet in de koelkast).
3
Maak de hoorntjes met pure chocolade: laat de suiker en 1 el water 2 min. in een kleine braadpan pruttelen. Voeg de cashewnoten toe en meng op een vrij hoog vuur tot ze gekaramelliseerd zijn. Verdeel ze over bakpapier, laat ze afkoelen en hak ze met een mes. Volg dezelfde stappen als voor de hoorntjes met witte chocolade.
4
Als je de 2 soorten hoorntjes maakt, heb je er 2 keer te veel … puur mathematisch! Bewaar het overschot in een metalen doos (wedden dat ze heel snel op zijn, zelfs zonder ijs, want ze zijn onweerstaanbaar lekker).
Nutritionele informatie
B
Per 100 g: Energie: 191 kcal - Vetten: 6,6 g - Koolhydraten: 27,1 g - Vezels: 3,4 g - Eiwitten: 3,3 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 191 kcal - Vetten: 6,6 g - Koolhydraten: 27,1 g - Vezels: 3,4 g - Eiwitten: 3,3 g
Belgisch
Dessert
Zomer
Dessert