1
Maak de sorbet: zet een rechthoekige schaal in de diepvriezer. Doe de eiwitten en de suiker in een hoge slakom. Voeg wat diepgevroren frambozen toe en mix fijn. Voeg de rest van de frambozen beetje bij beetje toe en mix telkens goed. Je kunt de sorbet meteen serveren! Wil je sorbetbolletjes maken? Verdeel de bereiding dan over de koude schaal, dek af en zet 2 u in de diepvriezer.
2
Maak de hoorntjes met witte chocolade: hak de pistachenoten met een mes. Hak de chocolade, doe hem in een grote kop, smelt hem 2 x 1 min. op 600 W in de microgolfoven en meng halverwege de kooktijd. Dompel de bovenkant van de hoorntjes in de gesmolten chocolade (houd het kopje schuin voor de laatste), schraap de chocolade aan de binnenkant lichtjes en bestrooi de buitenkant met pistachenoten. Leg de hoorntjes op bakpapier en laat op een koele plek opstijven (niet in de koelkast).
3
Maak de hoorntjes met pure chocolade: laat de suiker en 1 el water 2 min. in een kleine braadpan pruttelen. Voeg de cashewnoten toe en meng op een vrij hoog vuur tot ze gekaramelliseerd zijn. Verdeel ze over bakpapier, laat ze afkoelen en hak ze met een mes. Volg dezelfde stappen als voor de hoorntjes met witte chocolade.
4
Als je de 2 soorten hoorntjes maakt, heb je er 2 keer te veel … puur mathematisch! Bewaar het overschot in een metalen doos (wedden dat ze heel snel op zijn, zelfs zonder ijs, want ze zijn onweerstaanbaar lekker).
1
Maak de sorbet: zet een rechthoekige schaal in de diepvriezer. Doe de eiwitten en de suiker in een hoge slakom. Voeg wat diepgevroren frambozen toe en mix fijn. Voeg de rest van de frambozen beetje bij beetje toe en mix telkens goed. Je kunt de sorbet meteen serveren! Wil je sorbetbolletjes maken? Verdeel de bereiding dan over de koude schaal, dek af en zet 2 u in de diepvriezer.
2
Maak de hoorntjes met witte chocolade: hak de pistachenoten met een mes. Hak de chocolade, doe hem in een grote kop, smelt hem 2 x 1 min. op 600 W in de microgolfoven en meng halverwege de kooktijd. Dompel de bovenkant van de hoorntjes in de gesmolten chocolade (houd het kopje schuin voor de laatste), schraap de chocolade aan de binnenkant lichtjes en bestrooi de buitenkant met pistachenoten. Leg de hoorntjes op bakpapier en laat op een koele plek opstijven (niet in de koelkast).
3
Maak de hoorntjes met pure chocolade: laat de suiker en 1 el water 2 min. in een kleine braadpan pruttelen. Voeg de cashewnoten toe en meng op een vrij hoog vuur tot ze gekaramelliseerd zijn. Verdeel ze over bakpapier, laat ze afkoelen en hak ze met een mes. Volg dezelfde stappen als voor de hoorntjes met witte chocolade.
4
Als je de 2 soorten hoorntjes maakt, heb je er 2 keer te veel … puur mathematisch! Bewaar het overschot in een metalen doos (wedden dat ze heel snel op zijn, zelfs zonder ijs, want ze zijn onweerstaanbaar lekker).