1
Doe de porto en het kruidentuiltje in een schotel. Leg er de steaks in, wentel ze goed in de marinade, dek af en zet minstens 1 uur in de koelkast.
2
Neem het vlees 30 min. op voorhand uit de koelkast. Laat de steaks uitlekken, dep ze droog en zet opzij.
3
Borstel de oesterzwammen lichtjes schoon, snij de grootste in stukken en bak ze in een grote braadpan met 2 eetlepels olie op vrij hoog vuur tot hun vrijgekomen vocht verdampt is.
4
Verwarm ondertussen de kaas, de room en 10 cl porto van de marinade in een steelpannetje op zacht vuur.
5
Verwarm een antikleefpan zonder vetstof op vrij hoog vuur. Smeer de steaks in met olijfolie en leg ze in de hete pan. Rooster ze 1 min. 30’ aan elke kant, verlaag het vuur en laat ze nog ongeveer 2 min. bakken (afhankelijk van eigen smaak en de dikte van de steaks). Kruid met peper en zout, neem uit de pan en hou warm.
6
Giet de saus in de pan, roer het aanbaksel los, voeg de oesterzwammen toe en breng op smaak.
7
Serveer de steaks met de saus en verse deegwaren. Werk af met bieslook en dien meteen op.
1
Doe de porto en het kruidentuiltje in een schotel. Leg er de steaks in, wentel ze goed in de marinade, dek af en zet minstens 1 uur in de koelkast.
2
Neem het vlees 30 min. op voorhand uit de koelkast. Laat de steaks uitlekken, dep ze droog en zet opzij.
3
Borstel de oesterzwammen lichtjes schoon, snij de grootste in stukken en bak ze in een grote braadpan met 2 eetlepels olie op vrij hoog vuur tot hun vrijgekomen vocht verdampt is.
4
Verwarm ondertussen de kaas, de room en 10 cl porto van de marinade in een steelpannetje op zacht vuur.
5
Verwarm een antikleefpan zonder vetstof op vrij hoog vuur. Smeer de steaks in met olijfolie en leg ze in de hete pan. Rooster ze 1 min. 30’ aan elke kant, verlaag het vuur en laat ze nog ongeveer 2 min. bakken (afhankelijk van eigen smaak en de dikte van de steaks). Kruid met peper en zout, neem uit de pan en hou warm.
6
Giet de saus in de pan, roer het aanbaksel los, voeg de oesterzwammen toe en breng op smaak.
7
Serveer de steaks met de saus en verse deegwaren. Werk af met bieslook en dien meteen op.