Recept zoekresultatenEton mess met fysalis, dadels en sinaasappelcoulis
Delhaize logo
  • Eton mess met fysalis, dadels en sinaasappelcoulis
    C

Eton mess met fysalis, dadels en sinaasappelcoulis

door Jeroen De Pauw
Eton mess met fysalis, dadels en sinaasappelcoulisC
Makkelijk
> 60 min.
0/5

Ingrediƫnten voor

Ingrediƫnten
2 porties
  • 2 eiwitten
  • 2 sinaasappelen
  • 125 g fysalissen zonder kroontje
  • 4 Medjooldadels
  • 60 g pindaā€™s zonder toegevoegd zout
  • 30 g notenpasta
  • 2 dl room met 35% V.G.
  • 85 g bloemsuiker
  • 1 el bloemsuiker
  • 2 g fijne suiker
  • 1 mespunt vanillepoeder
  • kaneelpoeder
  • 2 eiwitten
  • 2 sinaasappelen
  • 125 g fysalissen zonder kroontje
  • 4 Medjooldadels
  • 60 g pindaā€™s zonder toegevoegd zout
  • 30 g notenpasta
  • 2 dl room met 35% V.G.
  • 85 g bloemsuiker
  • 1 el bloemsuiker
  • 2 g fijne suiker
  • 1 mespunt vanillepoeder
  • kaneelpoeder

Begin met koken

: 30 min. + 1 u kooktijd (+ 1 u afkoeltijd)
1
Verwarm de oven voor op 120Ā°C. Klop de eiwitten op hoge snelheid, voeg beetje bij beetje 85 g bloemsuiker toe en meng tot een gladde en glanzende meringue. Spatel er voorzichtig de notenpasta en kaneel (naar eigen smaak) onder. Roer er ook de grofgehakte pindaā€™s onder. Bedek een ovenplaat met bakpapier, verdeel de meringue in een cirkel over het midden van de ovenplaat en laat hem 1 u in de oven drogen. Schakel de oven uit en laat de meringue in de oven afkoelen.
2
Schil de sinaasappelen, snijd ze in stukken en mix ze met de kristalsuiker. Laat 10 min. pruttelen, giet door een puntzeef en laat afkoelen.
3
Klop de heel koude room stijf met 1 el bloemsuiker en het vanillepoeder.
4
Snijd, net voor het opdienen (niet vroeger, want de meringue valt in de room uiteen), de fysalissen in 2 en de ontpitte dadels in 4. Verdeel ze over glazen met grote stukken gebroken meringue, de slagroom en sinaasappelcoulis en wissel zo meerdere lagen af. Je kunt ook alles in een grote coupe dresseren en opdienen met meerdere lepeltjes om te delen.
1
Verwarm de oven voor op 120Ā°C. Klop de eiwitten op hoge snelheid, voeg beetje bij beetje 85 g bloemsuiker toe en meng tot een gladde en glanzende meringue. Spatel er voorzichtig de notenpasta en kaneel (naar eigen smaak) onder. Roer er ook de grofgehakte pindaā€™s onder. Bedek een ovenplaat met bakpapier, verdeel de meringue in een cirkel over het midden van de ovenplaat en laat hem 1 u in de oven drogen. Schakel de oven uit en laat de meringue in de oven afkoelen.
2
Schil de sinaasappelen, snijd ze in stukken en mix ze met de kristalsuiker. Laat 10 min. pruttelen, giet door een puntzeef en laat afkoelen.
3
Klop de heel koude room stijf met 1 el bloemsuiker en het vanillepoeder.
4
Snijd, net voor het opdienen (niet vroeger, want de meringue valt in de room uiteen), de fysalissen in 2 en de ontpitte dadels in 4. Verdeel ze over glazen met grote stukken gebroken meringue, de slagroom en sinaasappelcoulis en wissel zo meerdere lagen af. Je kunt ook alles in een grote coupe dresseren en opdienen met meerdere lepeltjes om te delen.
Nutritionele informatie
C
Per 100g: Energie: 226 kcal - Vetten: 13,9 g - Koolhydraten: 19,8 g - Vezels: 2,3 g - Eiwitten: 4,6 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediĆ«nten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ā€˜Maten en gewichtenā€™ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge HygiĆ«neraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediĆ«nten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 226 kcal - Vetten: 13,9 g - Koolhydraten: 19,8 g - Vezels: 2,3 g - Eiwitten: 4,6 g
Andere wereldkeuken
Vegetarisch
null
Winter
Dessert