1
Verwarm de oven voor op 120Ā°C. Klop de eiwitten op hoge snelheid, voeg beetje bij beetje 85 g bloemsuiker toe en meng tot een gladde en glanzende meringue. Spatel er voorzichtig de notenpasta en kaneel (naar eigen smaak) onder. Roer er ook de grofgehakte pindaās onder. Bedek een ovenplaat met bakpapier, verdeel de meringue in een cirkel over het midden van de ovenplaat en laat hem 1 u in de oven drogen. Schakel de oven uit en laat de meringue in de oven afkoelen.
2
Schil de sinaasappelen, snijd ze in stukken en mix ze met de kristalsuiker. Laat 10 min. pruttelen, giet door een puntzeef en laat afkoelen.
3
Klop de heel koude room stijf met 1 el bloemsuiker en het vanillepoeder.
4
Snijd, net voor het opdienen (niet vroeger, want de meringue valt in de room uiteen), de fysalissen in 2 en de ontpitte dadels in 4. Verdeel ze over glazen met grote stukken gebroken meringue, de slagroom en sinaasappelcoulis en wissel zo meerdere lagen af. Je kunt ook alles in een grote coupe dresseren en opdienen met meerdere lepeltjes om te delen.
1
Verwarm de oven voor op 120Ā°C. Klop de eiwitten op hoge snelheid, voeg beetje bij beetje 85 g bloemsuiker toe en meng tot een gladde en glanzende meringue. Spatel er voorzichtig de notenpasta en kaneel (naar eigen smaak) onder. Roer er ook de grofgehakte pindaās onder. Bedek een ovenplaat met bakpapier, verdeel de meringue in een cirkel over het midden van de ovenplaat en laat hem 1 u in de oven drogen. Schakel de oven uit en laat de meringue in de oven afkoelen.
2
Schil de sinaasappelen, snijd ze in stukken en mix ze met de kristalsuiker. Laat 10 min. pruttelen, giet door een puntzeef en laat afkoelen.
3
Klop de heel koude room stijf met 1 el bloemsuiker en het vanillepoeder.
4
Snijd, net voor het opdienen (niet vroeger, want de meringue valt in de room uiteen), de fysalissen in 2 en de ontpitte dadels in 4. Verdeel ze over glazen met grote stukken gebroken meringue, de slagroom en sinaasappelcoulis en wissel zo meerdere lagen af. Je kunt ook alles in een grote coupe dresseren en opdienen met meerdere lepeltjes om te delen.