1
Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes (1 cm). Stoom ze ± 10 min. (check of ze gaar zijn) en verdeel ze over een grote schaal zodat ze snel afkoelen.
2
Dompel de eieren in een grote steelpan kokend water en reken 9 min. kooktijd zodra het water opnieuw kookt. Laat ze in koud water schrikken.
3
Snijd de wortel in kleine blokjes en kook ze 5 min. in kokend gezouten water. Voeg de erwtjes toe en reken 3 min. kooktijd zodra het water opnieuw kookt. Giet af en spoel onder koud water.
4
Snijd de olijven in schijfjes en schep ze bij de aardappelen. Voeg ook de erwtjes en de wortelblokjes toe, de garnalen en de gepelde en gehakte hardgekookte eieren. Voeg de inhoud van 1 blik tonijn toe (met de olie) en van het 2de uitgelekte blik tonijn. Meng er de mayonaise onder en breng verder op smaak. Dek af en laat minstens 2 u rusten vóór het opdienen.
5
Serveer de ensaladilla als tapa zoals in Spanje, als voorgerecht (in kleine kommetjes of dresseer ze met een uitsteekring), als lunch of bij een buffet. Geef er grissini bij.
1
Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes (1 cm). Stoom ze ± 10 min. (check of ze gaar zijn) en verdeel ze over een grote schaal zodat ze snel afkoelen.
2
Dompel de eieren in een grote steelpan kokend water en reken 9 min. kooktijd zodra het water opnieuw kookt. Laat ze in koud water schrikken.
3
Snijd de wortel in kleine blokjes en kook ze 5 min. in kokend gezouten water. Voeg de erwtjes toe en reken 3 min. kooktijd zodra het water opnieuw kookt. Giet af en spoel onder koud water.
4
Snijd de olijven in schijfjes en schep ze bij de aardappelen. Voeg ook de erwtjes en de wortelblokjes toe, de garnalen en de gepelde en gehakte hardgekookte eieren. Voeg de inhoud van 1 blik tonijn toe (met de olie) en van het 2de uitgelekte blik tonijn. Meng er de mayonaise onder en breng verder op smaak. Dek af en laat minstens 2 u rusten vóór het opdienen.
5
Serveer de ensaladilla als tapa zoals in Spanje, als voorgerecht (in kleine kommetjes of dresseer ze met een uitsteekring), als lunch of bij een buffet. Geef er grissini bij.