Productterugroeping:« Gegaarde peren van het merk Delhaize»Lees meer >

Recept zoekresultatenEieren met grijze garnalen
Delhaize logo

Eieren met grijze garnalen

Eieren met grijze garnalen
Makkelijk
< 30 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
6 porties
  • 6 bio-eieren
  • 10 cl droge witte wijn
  • 1 g foreleitjes
  • 250 g grijze, ongepelde Noordzeegarnalen
  • 1 kleine sjalot
  • 1 kruidentuiltje met 1 laurierblad en 1 takje verse tijm
  • 1 e.l. olijfolie
  • 1 stengel platte peterselie
  • 10 cl vloeibare lightroom (20% vet)
  • 6 bio-eieren
  • 10 cl droge witte wijn
  • 1 g foreleitjes
  • 250 g grijze, ongepelde Noordzeegarnalen
  • 1 kleine sjalot
  • 1 kruidentuiltje met 1 laurierblad en 1 takje verse tijm
  • 1 e.l. olijfolie
  • 1 stengel platte peterselie
  • 10 cl vloeibare lightroom (20% vet)

Begin met koken

1
Pel de garnalen en bewaar de koppen en pantsers. Hak de sjalot fijn en bak ze glazig in 1 eetlepel olijfolie. Doe de koppen en pantsers in de pan en bak nog 5 min. Roer af en toe. Voeg de witte wijn toe en laat even koken. Voeg 30 cl heet water, het kruidentuiltje, peper en zout toe en laat 30 min. sudderen op een zacht vuur. Zeef de bouillon.
2
Snij de bovenkant voorzichtig van de eieren en maak ze leeg in een schaal. Klop één eiwit stijf met een snufje peper en zout. Vorm 6 kleine quenelles, leg ze op een bord en gaar ze 2 min. in de microgolfoven op 160°C. Was en droog de eierschalen.
3
Klop de overige eieren los met peper voor een omelet. Giet 20 cl. garnalenbouillon in een grote antiaanbakpan. Giet het eiermengsel in de pan als de bouillon warm is. Roer voortdurend tot de eieren een romige consistentie krijgen en haal ze van het vuur. Voeg de room en de gepelde garnalen toe. Meng voorzichtig.
4
Verdeel de garnalenbereiding in de eierschalen. Versier met een eiwitquenelle, foreleitjes en een blaadje platte peterselie.
1
Pel de garnalen en bewaar de koppen en pantsers. Hak de sjalot fijn en bak ze glazig in 1 eetlepel olijfolie. Doe de koppen en pantsers in de pan en bak nog 5 min. Roer af en toe. Voeg de witte wijn toe en laat even koken. Voeg 30 cl heet water, het kruidentuiltje, peper en zout toe en laat 30 min. sudderen op een zacht vuur. Zeef de bouillon.
2
Snij de bovenkant voorzichtig van de eieren en maak ze leeg in een schaal. Klop één eiwit stijf met een snufje peper en zout. Vorm 6 kleine quenelles, leg ze op een bord en gaar ze 2 min. in de microgolfoven op 160°C. Was en droog de eierschalen.
3
Klop de overige eieren los met peper voor een omelet. Giet 20 cl. garnalenbouillon in een grote antiaanbakpan. Giet het eiermengsel in de pan als de bouillon warm is. Roer voortdurend tot de eieren een romige consistentie krijgen en haal ze van het vuur. Voeg de room en de gepelde garnalen toe. Meng voorzichtig.
4
Verdeel de garnalenbereiding in de eierschalen. Versier met een eiwitquenelle, foreleitjes en een blaadje platte peterselie.
Nutritionele informatie
Energie: 169 kcal

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Belgisch
Gluten vrij
Pasen
Overig
Hapjes

Ingrediënten voor 6 personen

Toon:

Delhaize Kruidentuiltje | Verpakt
20 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Somontano | Chardonnay
Vinas Del Vero Somontano | Chardonnay
37,5 cl
2+1 gratis
3
99
Foreleieren
Gabriel Foreleieren
50 gr
4
49
Grijze Garnaal
Delhaize Grijze Garnaal
2 × 200 gr
15
49
Fijngesneden sjalot
Delhaize Fijngesneden sjalot
200 gr
  • frozen.external.af58c8a6.svg
1
99
Kruiden | Peterselie
Santa Maria Kruiden | Peterselie
8 gr
2de tegen -40%
2
95
Verse room | 20% V.G. | 2e 1/2 prijs
Campina Verse room | 20% V.G. | 2e 1/2 prijs
2 x 25 cl
Promo
3
14

Reeds in je keuken

Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Totaal:
€49,23

Deze recepten kan je ook leuk vinden