1
Breng een grote steelpan water aan de kook en dompel de eieren voorzichtig met een schuimspaan in het kokende water. Reken naargelang hun grootte 5 à 6 min kooktijd zodra het water opnieuw begint te koken. Laat ze nadien meteen in ijskoud water schrikken.
2
Verwijder intussen het harde uiteinde van de asperges en schil ze. Snijd ze in 2 en stoom ze 6 à 7 min.
3
Pel de zachtgekookte eieren. Warm de saus op volgens de instructies op de verpakking. Snijd de broodjes in 2 en gril ze.
4
Leg ½ broodje op elk bord, verdeel er de asperges over en overgiet met een beetje saus. Dresseer er de gehalveerde eieren bovenop, werk af met peterselie (versnipperd) en breng lichtjes op smaak met peper en zout. Dien meteen op.
5
Tip: Voor perfect zachtgekookte eieren, moet je op 2 zaken letten: gebruik enkel eieren op kamertemperatuur en laat het water niet te hard koken, anders beginnen de eieren te stuiteren, kunnen ze openbarsten en kan er eiwit uit vloeien.
1
Breng een grote steelpan water aan de kook en dompel de eieren voorzichtig met een schuimspaan in het kokende water. Reken naargelang hun grootte 5 à 6 min kooktijd zodra het water opnieuw begint te koken. Laat ze nadien meteen in ijskoud water schrikken.
2
Verwijder intussen het harde uiteinde van de asperges en schil ze. Snijd ze in 2 en stoom ze 6 à 7 min.
3
Pel de zachtgekookte eieren. Warm de saus op volgens de instructies op de verpakking. Snijd de broodjes in 2 en gril ze.
4
Leg ½ broodje op elk bord, verdeel er de asperges over en overgiet met een beetje saus. Dresseer er de gehalveerde eieren bovenop, werk af met peterselie (versnipperd) en breng lichtjes op smaak met peper en zout. Dien meteen op.
5
Tip: Voor perfect zachtgekookte eieren, moet je op 2 zaken letten: gebruik enkel eieren op kamertemperatuur en laat het water niet te hard koken, anders beginnen de eieren te stuiteren, kunnen ze openbarsten en kan er eiwit uit vloeien.