Recept zoekresultatenEasy rode curry met scampi in 30 minuten
Delhaize logo
  • Easy rode curry met scampi in 30 minuten
    A

Easy rode curry met scampi in 30 minuten

Easy rode curry met scampi in 30 minutenA
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 450 g garnaalstaarten 8-12 (extra large) ongepeld Delhaize (1 zak)
  • 1 Curry Madras maaltijdbox Delhaize
  • 500 g Thaise jasmijnrijst Delhaize (1 doos)
  • 8 takjes verse koriander Delhaize
  • 2 el zonnebloemolie
  • peper
  • 450 g garnaalstaarten 8-12 (extra large) ongepeld Delhaize (1 zak)
  • 1 Curry Madras maaltijdbox Delhaize
  • 500 g Thaise jasmijnrijst Delhaize (1 doos)
  • 8 takjes verse koriander Delhaize
  • 2 el zonnebloemolie
  • peper

Begin met koken

Supergemakkelijk

Het enige wat je nodig hebt, is vertrouwen. En een maaltijdbox met alles in.

  1. Ontdooi en pel de garnaalstaarten.
  2. Snijd de ui fijn. Paprika en tomaten mogen in grote stukken. Verdeel de bloemkool in roosjes.
  3. Halveer de rode peper, verwijder de zaadjes en hak zeer fijn.
  4. Verhit de zonnebloemolie en bak de scampi 1 minuut aan op hoge temperatuur. Voeg de ui toe en bak 2 minuten verder op middelhoge temperatuur.
  5. Alle groenten mogen erbij. De rode peper op eigen risico. Laat 4 minuten garen op middelhoge temperatuur.
  6. Voeg de madras-currypasta toe en bak nog 2 minuten verder. Voeg dan de kokosmelk toe en breng het geheel aan de kook. Dek af en laat nog 10 minuten garen. Voeg naar smaak limoensap toe.
  7. Breng water aan de kook voor de rijst. Laat 10 tot 12 minuten koken en giet af.
  8. Leg op elk bord wat rijst en curry. Werk af met enkele blaadjes koriander.

Nutritionele informatie
A
Voor 100 g van het bereide recept: Energie: 740 kJ - 177 kCal Koolhydraten: 28 g • Vetten: 3 g • Eiwitten: 9 g • Verzadigde vetzuren: 1 g • Suikers: 1 g • Vezels: 1 g • Zout: 0 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Voor 100 g van het bereide recept: Energie: 740 kJ - 177 kCal Koolhydraten: 28 g • Vetten: 3 g • Eiwitten: 9 g • Verzadigde vetzuren: 1 g • Suikers: 1 g • Vezels: 1 g • Zout: 0 g
Gluten vrij
Hoofdgerecht

Deze recepten kan je ook leuk vinden