⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenDuo van asperges, gepocheerd ei en emulsie met blauwschimmelkaas
Delhaize logo
  • Duo van asperges, gepocheerd ei en emulsie met blauwschimmelkaas
    A

Duo van asperges, gepocheerd ei en emulsie met blauwschimmelkaas

Duo van asperges, gepocheerd ei en emulsie met blauwschimmelkaasA
Gemiddeld
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 el azijn
  • 1 bussel groene asperge
  • 1 bussel witte asperges
  • 4 eieren
  • kervel voor de afwerking
  • fleur de sel
  • 100 g Gorgonzola
  • 20 cl melk
  • peper
  • 1 el azijn
  • 1 bussel groene asperge
  • 1 bussel witte asperges
  • 4 eieren
  • kervel voor de afwerking
  • fleur de sel
  • 100 g Gorgonzola
  • 20 cl melk
  • peper

Begin met koken

1
Snij de voet van de asperges om het harde, vezelachtige deel te verwijderen.
2
Schil de witte asperges zonder de punten te beschadigen.
3
Kook ze afzonderlijk in licht gezouten water totdat ze beetgaar zijn.
4
Laat de gorgonzola in de melk smelten, terwijl je regelmatig roert. Doe er peper bij, maar geen zout.
5
Breng in een kookpot water met 1 eetlepel azijn aan de kook. Zet het vuur zachter en hou het water net onder het kookpunt. Breek de eieren elk afzonderlijk in een kopje. Laat telkens snel 1 ei in het water glijden, lepel het stollende eiwit rond de dooier en laat 3 minuten pocheren.
6
Neem de gepocheerde eieren met een schuimspaan uit het water en leg ze meteen in een kom gevuld met koud water. Neem ze er na 2 minuten uit en snij er de losse flarden eiwit af.
7
Dien elk bord op met een portie van de twee aspergesoorten, een gepocheerd ei en de emulsie met gorgonzola. Werk af met takjes kervel.
8
Dien op met toasts van grijs brood.
1
Snij de voet van de asperges om het harde, vezelachtige deel te verwijderen.
2
Schil de witte asperges zonder de punten te beschadigen.
3
Kook ze afzonderlijk in licht gezouten water totdat ze beetgaar zijn.
4
Laat de gorgonzola in de melk smelten, terwijl je regelmatig roert. Doe er peper bij, maar geen zout.
5
Breng in een kookpot water met 1 eetlepel azijn aan de kook. Zet het vuur zachter en hou het water net onder het kookpunt. Breek de eieren elk afzonderlijk in een kopje. Laat telkens snel 1 ei in het water glijden, lepel het stollende eiwit rond de dooier en laat 3 minuten pocheren.
6
Neem de gepocheerde eieren met een schuimspaan uit het water en leg ze meteen in een kom gevuld met koud water. Neem ze er na 2 minuten uit en snij er de losse flarden eiwit af.
7
Dien elk bord op met een portie van de twee aspergesoorten, een gepocheerd ei en de emulsie met gorgonzola. Werk af met takjes kervel.
8
Dien op met toasts van grijs brood.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 334; energie (kCal): 80; vetten (g): 5,2; verzadigde vetten (g): 2,8; koolhydraten (g): 2,5; suikers (g): 1,6; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 5,7; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 220,72
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 334; energie (kCal): 80; vetten (g): 5,2; verzadigde vetten (g): 2,8; koolhydraten (g): 2,5; suikers (g): 1,6; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 5,7; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 220,72
Vegetarisch
Pasen,Brunch
Diner
Lente,Zomer
Lunch

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Delhaize Fleur de sel | Guerande
125 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Natuurazijn
Delhaize Natuurazijn
1,5 l
  • little-lione.external.82792960.svg
0
52
Asperges | Wit | Bokaal
Delhaize Asperges | Wit | Bokaal
205 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
79
Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Kervel in mini-porties
Delhaize Kervel in mini-porties
200 gr
  • frozen.external.af58c8a6.svg
0
75
Gorgonzola | Mascarpone
Delhaize Gorgonzola | Mascarpone
150 gr
3
49
Melk | Halfvol | Zonder lactose
Dilea Melk | Halfvol | Zonder lactose
1 l
2de tegen -50%
2
79

Reeds in je keuken

Peper | Groen | Gepekeld
Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
60 gr
1
69
Totaal:
€11,03