Recept zoekresultatenDriekoningentaart met frambozenfrangipane
Delhaize logo
D

Driekoningentaart met frambozenfrangipane

Driekoningentaart met frambozenfrangipaneD
Makkelijk
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
10 porties
  • 1 eidooier
  • 2 plakken bladerdeeg
  • 1 kl water
  • 1 droge boon (of 1 porseleinen boon)
  • 3 eieren (voor de frambozenfrangipane)
  • 250 g frambozen (voor de frambozenfrangipane)
  • 200 g amandelpoeder (voor de frambozenfrangipane)
  • 2 el bloem (voor de frambozenfrangipane)
  • 250 g kristalsuiker (voor de frambozenfrangipane)
  • 200 g boter (voor de frambozenfrangipane)
  • 1 eidooier
  • 2 plakken bladerdeeg
  • 1 kl water
  • 1 droge boon (of 1 porseleinen boon)
  • 3 eieren (voor de frambozenfrangipane)
  • 250 g frambozen (voor de frambozenfrangipane)
  • 200 g amandelpoeder (voor de frambozenfrangipane)
  • 2 el bloem (voor de frambozenfrangipane)
  • 250 g kristalsuiker (voor de frambozenfrangipane)
  • 200 g boter (voor de frambozenfrangipane)

Begin met koken

: 20 min. + 30 min. baktijd
1
Verwarm de oven voor op 210°C. Maak de frangipane: meng de ontdooide frambozen met de andere ingrediënten van de frangipane tot een homogene crème.
2
Rol 1 koude plak bladerdeeg uit op een ovenplaat en laat het deeg op het bakpapier van de verpakking liggen. Bestrijk het deeg met de frangipane, maar laat rondom een rand van 2 cm vrij en verstop de boon in de frangipane. Bevochtig de randen van het deeg lichtjes en leg er het 2de deeg bovenop. Druk goed aan om de randen aan elkaar vast te hechten en geef rondom kleine klopjes met een mes. Maak met een klein scherp mes tekeningen op de bovenkant van de taart, zonder het deeg te doorsteken.
3
Klop de eidooier met het water los en bestrijk er de taart mee. Bak 30 min in de oven. Laat de taart op een rooster lauw worden.
4
Dien de taart op als ze nog een beetje lauw is. Warm ze indien nodig even in de oven op (maar vooral niet in de microgolfoven!).
1
Verwarm de oven voor op 210°C. Maak de frangipane: meng de ontdooide frambozen met de andere ingrediënten van de frangipane tot een homogene crème.
2
Rol 1 koude plak bladerdeeg uit op een ovenplaat en laat het deeg op het bakpapier van de verpakking liggen. Bestrijk het deeg met de frangipane, maar laat rondom een rand van 2 cm vrij en verstop de boon in de frangipane. Bevochtig de randen van het deeg lichtjes en leg er het 2de deeg bovenop. Druk goed aan om de randen aan elkaar vast te hechten en geef rondom kleine klopjes met een mes. Maak met een klein scherp mes tekeningen op de bovenkant van de taart, zonder het deeg te doorsteken.
3
Klop de eidooier met het water los en bestrijk er de taart mee. Bak 30 min in de oven. Laat de taart op een rooster lauw worden.
4
Dien de taart op als ze nog een beetje lauw is. Warm ze indien nodig even in de oven op (maar vooral niet in de microgolfoven!).
Nutritionele informatie
D
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1542; energie (kCal): 371; vetten (g): 24,7; verzadigde vetten (g): 10,6; koolhydraten (g): 29,9; suikers (g): 17,6; vezels (g): ; eiwitten (g): 6,3; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 579,87
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1542; energie (kCal): 371; vetten (g): 24,7; verzadigde vetten (g): 10,6; koolhydraten (g): 29,9; suikers (g): 17,6; vezels (g): ; eiwitten (g): 6,3; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 579,87
Frans
Vegetarisch
Driekoningen
Dessert
Winter
Dessert

Ingrediënten voor 10 personen

Toon:

Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Bladerdeeg | Bio
Delhaize Bladerdeeg | Bio
2 × 230 gr
Bio
    2
    25
    Lange witte bonen | Bio
    Delhaize Lange witte bonen | Bio
    500 gr
    Bio
      3
      09
      Frambozen
      Delhaize Frambozen
      2 × 125 gr
      2
      99
      Amandelpoeder
      Delhaize Amandelpoeder
      200 gr
      • little-lione.external.82792960.svg
      1
      99
      Tarwebloem
      Delhaize Tarwebloem
      1 kg
      • little-lione.external.82792960.svg
      0
      35
      Suiker | Vervanger
      Zusto Suiker | Vervanger
      300 gr
      4
      29
      Zachte boter | 78% v.g.
      Président Zachte boter | 78% v.g.
      250 gr
      2+1 gratis
      4
      79

      Reeds in je keuken

      Mineraalwater | Niet bruisend | PET
      Vittel Mineraalwater | Niet bruisend | PET
      6 x 1,5 l
      2+1 gratis
      5
      29
      Totaal:
      €26,68

      Deze recepten kan je ook leuk vinden