⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenDentelle gevuld met sabayon
Delhaize logo
  • Dentelle gevuld met sabayon

Dentelle gevuld met sabayon

Dentelle gevuld met sabayon
Gemiddeld
> 60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 50 g bloem
  • 200 g bloemsuiker
  • 8 cl sinaasappelsap
  • 100 g gehakte amandelen of hazelnoten
  • 75 g boter
  • 8 eidooiers (voor de sabayon)
  • 12 el champagne (voor de sabayon)
  • 8 el fijne suiker (voor de sabayon)
  • 50 g bloem
  • 200 g bloemsuiker
  • 8 cl sinaasappelsap
  • 100 g gehakte amandelen of hazelnoten
  • 75 g boter
  • 8 eidooiers (voor de sabayon)
  • 12 el champagne (voor de sabayon)
  • 8 el fijne suiker (voor de sabayon)

Begin met koken

: 1 u.</p><p><i>Dentelle:</i></p><ol><li>Verwarm de oven voor op 180°C.</li><li>Mix de noten fijn in een elektrisch hakmolentje, pers de sinaasappel en smelt de boter.</li><li>Meng de bloemsuiker met de bloem en de gehakte noten.</li><li>Voeg 8 cl van het sinaasappelsap toe en meng alles goed met een lepel. Voeg daarna al roerend de gesmolten boter toe.</li><li>Smeer op een silicone bakmatje 3 dunne stroken deeg van 3 cm op 10 cm. Zorg ervoor dat er voldoende afstand is tussen de verschillende stroken want bij het bakken loopt het deeg verder uit.</li><li>Bak het deeg ongeveer 5 minuten in de oven tot ze aan de randen en het midden goudbruin kleuren. Haal de bakplaat uit de oven en snijd eerst de onderkant van de bandjes recht met een mes. Maak de dentelles met behulp van een inox spatel los en rol ze rond een cilindertje of een smal glas. Werk snel want bij het afkoelen wordt de dentale krokant.</li><li>Herhaal dit zoveel als er deeg is.</li></ol><p><i>De sabayon:</i>
1
Meng de eidooiers met de suiker en de champagne in een steelpannetje. Klop dit al schuimig van het vuur.
2
Zet je steelpan op een matig vuur en klop onafgebroken in een 8-vorm tot er binding ontstaat van de eidooiers met de suiker en de champagne. Je bekomt een stevige, schuimige sabayon. Blijf kloppen tot hij wat afkoelt en stevig is.
3
Giet de sabayon in je dentelles die je met de rechte kant op een bordje hebt gezet.
4
Werk af met wat rood fruit.
1
Meng de eidooiers met de suiker en de champagne in een steelpannetje. Klop dit al schuimig van het vuur.
2
Zet je steelpan op een matig vuur en klop onafgebroken in een 8-vorm tot er binding ontstaat van de eidooiers met de suiker en de champagne. Je bekomt een stevige, schuimige sabayon. Blijf kloppen tot hij wat afkoelt en stevig is.
3
Giet de sabayon in je dentelles die je met de rechte kant op een bordje hebt gezet.
4
Werk af met wat rood fruit.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Dessert

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Vers sap | Sinaasappel Met Pulp
Tropicana Vers sap | Sinaasappel Met Pulp
90 cl
1+1 Online Only
3
99
Amandel G&G
Delhaize Amandel G&G
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
75
Boter | Gezouten
Paysan Breton Boter | Gezouten
125 gr
2
39
Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Champagne | Grande Réserve | Brut
Vranken Champagne | Grande Réserve | Brut
37,5 cl
€13.99
13
99
€18,99
Suiker | Fijne korrel
Tienen-Tirlemont Suiker | Fijne korrel
1 kg
1
65

Reeds in je keuken

Tarwebloem
Delhaize Tarwebloem
1 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
0
35
Bloemsuiker
Tienen-Tirlemont Bloemsuiker
250 gr
0
79
Totaal:
€31,46

Maak je maaltijd compleet

Ontdek de beste wijnen voor dit recept

Deze recepten kan je ook leuk vinden