Productterugroeping:« Gegaarde peren van het merk Delhaize»Lees meer >

Recept zoekresultatenCrumble met appels en noten
Delhaize logo
  • Crumble met appels en noten

Crumble met appels en noten

Crumble met appels en noten
Makkelijk
< 30 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 kaneelpoeder
  • 5 speculaasjes, grof verkruimeld
  • citroen (het sap)
  • 3 el rietsuiker
  • 2 e.l. olijfolie
  • noten, gehakt
  • 1 mespunt zout
  • 1 mespunt nootmuskaat, geraspt
  • 1 mespunt korianderpoeder
  • 2 el amandelpoeder
  • 1 mespunt (Jamaica) piment
  • 1 el maïzena
  • 2 el havervlokken
  • geraspte schil van 1 citroen
  • 2 el bloem
  • 2 el basterdsuiker
  • 6 appelen, zoals Cox Orange of Schone van Boskoop, geschild, ontpit, in fijne schijfjes gesneden
  • 1 kaneelpoeder
  • 5 speculaasjes, grof verkruimeld
  • citroen (het sap)
  • 3 el rietsuiker
  • 2 e.l. olijfolie
  • noten, gehakt
  • 1 mespunt zout
  • 1 mespunt nootmuskaat, geraspt
  • 1 mespunt korianderpoeder
  • 2 el amandelpoeder
  • 1 mespunt (Jamaica) piment
  • 1 el maïzena
  • 2 el havervlokken
  • geraspte schil van 1 citroen
  • 2 el bloem

Begin met koken

1
Verwarm de oven voor op 220°C.
2
Meng in een kom de schijfjes appel met de maïzena, de koriander, het (Jamaica) piment, de kaneel, de nootmuskaat, de suiker, de geraspte schil en het sap van de citroen.
3
Bestrijk een ovenschotel met olie.
4
Garneer de bodem met schijfjes appel. Zet opzij.
5
Crumble: meng in een kom bloem, basterdsuiker, amandelpoeder, havervlokken, noten, speculaas, olie en zout. Mix lang genoeg om de consistentie van couscous te bekomen.
6
Bedek de appels met de crumble.
7
Laat gedurende 15 minuten bakken, of tot de appels zacht zijn en het deeg goudbruin.
8
Garneer met gehakte walnoten.
1
Verwarm de oven voor op 220°C.
2
Meng in een kom de schijfjes appel met de maïzena, de koriander, het (Jamaica) piment, de kaneel, de nootmuskaat, de suiker, de geraspte schil en het sap van de citroen.
3
Bestrijk een ovenschotel met olie.
4
Garneer de bodem met schijfjes appel. Zet opzij.
5
Crumble: meng in een kom bloem, basterdsuiker, amandelpoeder, havervlokken, noten, speculaas, olie en zout. Mix lang genoeg om de consistentie van couscous te bekomen.
6
Bedek de appels met de crumble.
7
Laat gedurende 15 minuten bakken, of tot de appels zacht zijn en het deeg goudbruin.
8
Garneer met gehakte walnoten.
Nutritionele informatie
Energie: 340 kcal

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Vegan
Brunch,Picknick
Brunch
Dessert

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Noten

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Vergeoise
2 el

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Kruiden | Kaneel | Gemalen
Santa Maria Kruiden | Kaneel | Gemalen
38 gr
2de tegen -40%
3
79
Speculaas | Bastogne | Koekjes
LU Speculaas | Bastogne | Koekjes
260 gr
-25% voor 3
2
39
Citroen | 1 st
Delhaize Citroen | 1 st
1 st
0
69
Rietsuiker | Fairtrade
Delhaize Rietsuiker | Fairtrade
500 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
69
Kruiden | Zout | Berg | Molen
Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
140 gr
2de tegen -40%
6
35
Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen
Santa Maria Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen
35 gr
2de tegen -40%
4
99
Kruiden | Koriander | Blaadjes
Santa Maria Kruiden | Koriander | Blaadjes
10 gr
2de tegen -40%
2
95
Amandelpoeder
Delhaize Amandelpoeder
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
99
Rode pepers | Verpakt
Delhaize Rode pepers | Verpakt
50 gr
1
35
Maiszetmeel
Delhaize Maiszetmeel
400 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
29
Havermout
Delhaize Havermout
500 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
49
Citroen | 1 st
Delhaize Citroen | 1 st
1 st
0
69
Jonagold | 6ST
Delhaize Jonagold | 6ST
900 gr
2
19

Reeds in je keuken

Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Tarwebloem
Delhaize Tarwebloem
1 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
0
35
Totaal:
€30,85

Deze recepten kan je ook leuk vinden