1
Bereid het deeg: meng de bloem met de suiker in een grote kom. Voeg de boter in blokjes toe, meng met de vingertoppen en verbrokkel tot een soort crumbledeeg. Voeg dan het losgeklopte ei toe en kneed verder tot een homogeen deeg (je kunt ook een keukenrobot gebruiken). Vorm een platte bol, wikkel hem in vershoudfolie en laat 1 u in de koelkast rusten.
2
Verwarm de oven voor op 160°C. Bestrooi het werkvlak met bloem. Rol het deeg met een deegrol uit en bekleed er de beboterde taartvorm mee. Bak lichtjes goudbruin in de oven gedurende 15 min. met behulp van baklinzen of bakparels. Laat afkoelen.
3
Bereid ondertussen de garnituur: klop de room stijf met 10 g suiker. Mix de basilicum (houd enkele blaadjes apart voor de afwerking) samen met het water, het citroensap en 50 g suiker in een hoge, smalle beker tot een homogene siroop.
4
Ontvorm de taartbodem en besprenkel hem met een beetje siroop. Spatel er dan de room over en leg er de rode vruchten bovenop. Besprenkel de taart met nog wat siroop en werk af met de basilicumblaadjes. Dien snel op zodat het deeg krokant blijft!
1
Bereid het deeg: meng de bloem met de suiker in een grote kom. Voeg de boter in blokjes toe, meng met de vingertoppen en verbrokkel tot een soort crumbledeeg. Voeg dan het losgeklopte ei toe en kneed verder tot een homogeen deeg (je kunt ook een keukenrobot gebruiken). Vorm een platte bol, wikkel hem in vershoudfolie en laat 1 u in de koelkast rusten.
2
Verwarm de oven voor op 160°C. Bestrooi het werkvlak met bloem. Rol het deeg met een deegrol uit en bekleed er de beboterde taartvorm mee. Bak lichtjes goudbruin in de oven gedurende 15 min. met behulp van baklinzen of bakparels. Laat afkoelen.
3
Bereid ondertussen de garnituur: klop de room stijf met 10 g suiker. Mix de basilicum (houd enkele blaadjes apart voor de afwerking) samen met het water, het citroensap en 50 g suiker in een hoge, smalle beker tot een homogene siroop.
4
Ontvorm de taartbodem en besprenkel hem met een beetje siroop. Spatel er dan de room over en leg er de rode vruchten bovenop. Besprenkel de taart met nog wat siroop en werk af met de basilicumblaadjes. Dien snel op zodat het deeg krokant blijft!