Recept zoekresultatenCroûte met rode vruchten en basilicum
Delhaize logo
  • Croûte met rode vruchten en basilicum

Croûte met rode vruchten en basilicum

Croûte met rode vruchten en basilicum
Makkelijk
> 60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
8 porties
  • 1 ei (voor het deeg)
  • 250 g bloem + voor het werkblad (voor het taartdeeg)
  • 50 g extrafijne suiker (voor het deeg)
  • 100 g gezouten boter (voor het deeg) + een beetje voor de bakvorm
  • 400 g rode vruchten (naar keuze)
  • 1 citroen
  • 2,5 dl room
  • 60 g extrafijne suiker
  • 1 dl water
  • 1 pot verse basilicum
  • 1 ei (voor het deeg)
  • 250 g bloem + voor het werkblad (voor het taartdeeg)
  • 50 g extrafijne suiker (voor het deeg)
  • 100 g gezouten boter (voor het deeg) + een beetje voor de bakvorm
  • 400 g rode vruchten (naar keuze)
  • 1 citroen
  • 2,5 dl room
  • 60 g extrafijne suiker
  • 1 dl water
  • 1 pot verse basilicum

Begin met koken

: 40 min. + 15 min. baktijd + 1 u rusttijd
1
Bereid het deeg: meng de bloem met de suiker in een grote kom. Voeg de boter in blokjes toe, meng met de vingertoppen en verbrokkel tot een soort crumbledeeg. Voeg dan het losgeklopte ei toe en kneed verder tot een homogeen deeg (je kunt ook een keukenrobot gebruiken). Vorm een platte bol, wikkel hem in vershoudfolie en laat 1 u in de koelkast rusten.
2
Verwarm de oven voor op 160°C. Bestrooi het werkvlak met bloem. Rol het deeg met een deegrol uit en bekleed er de beboterde taartvorm mee. Bak lichtjes goudbruin in de oven gedurende 15 min. met behulp van baklinzen of bakparels. Laat afkoelen.
3
Bereid ondertussen de garnituur: klop de room stijf met 10 g suiker. Mix de basilicum (houd enkele blaadjes apart voor de afwerking) samen met het water, het citroensap en 50 g suiker in een hoge, smalle beker tot een homogene siroop.
4
Ontvorm de taartbodem en besprenkel hem met een beetje siroop. Spatel er dan de room over en leg er de rode vruchten bovenop. Besprenkel de taart met nog wat siroop en werk af met de basilicumblaadjes. Dien snel op zodat het deeg krokant blijft!
1
Bereid het deeg: meng de bloem met de suiker in een grote kom. Voeg de boter in blokjes toe, meng met de vingertoppen en verbrokkel tot een soort crumbledeeg. Voeg dan het losgeklopte ei toe en kneed verder tot een homogeen deeg (je kunt ook een keukenrobot gebruiken). Vorm een platte bol, wikkel hem in vershoudfolie en laat 1 u in de koelkast rusten.
2
Verwarm de oven voor op 160°C. Bestrooi het werkvlak met bloem. Rol het deeg met een deegrol uit en bekleed er de beboterde taartvorm mee. Bak lichtjes goudbruin in de oven gedurende 15 min. met behulp van baklinzen of bakparels. Laat afkoelen.
3
Bereid ondertussen de garnituur: klop de room stijf met 10 g suiker. Mix de basilicum (houd enkele blaadjes apart voor de afwerking) samen met het water, het citroensap en 50 g suiker in een hoge, smalle beker tot een homogene siroop.
4
Ontvorm de taartbodem en besprenkel hem met een beetje siroop. Spatel er dan de room over en leg er de rode vruchten bovenop. Besprenkel de taart met nog wat siroop en werk af met de basilicumblaadjes. Dien snel op zodat het deeg krokant blijft!
Nutritionele informatie
Energie: 392 kcal

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Kids,Carnaval
Dessert

Ingrediënten voor 8 personen

Toon:

Delhaize Rode vruchten | Mix | Schaal
400 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Tarwebloem
Delhaize Tarwebloem
1 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
0
35
Suiker | Vervanger
Zusto Suiker | Vervanger
300 gr
4
29
Boter | Gezouten
Paysan Breton Boter | Gezouten
125 gr
2de tegen -50% Online
2
39
Citroen | 1 st
Delhaize Citroen | 1 st
1 st
0
69
Room 20%
Delhaize Room 20%
25 cl
  • little-lione.external.82792960.svg
0
94
Kruiden | Basilicum
Santa Maria Kruiden | Basilicum
10 gr
2de tegen -40%
3
35

Reeds in je keuken

Mineraalwater | Niet bruisend | PET
Vittel Mineraalwater | Niet bruisend | PET
8 x 33 cl
5
79
Totaal:
€13,70

Deze recepten kan je ook leuk vinden