1
Verwarm de oven voor op th. 5 – 150°C.
2
Klop de eierdooiers met de griessuiker (met de garde) tot een wit mengsel.
3
Verkruimel de speculaas en doe de kruimels met de helft van de melk in een steelpan.
4
Verwarm op middelhoog vuur en roer tot de koekjes volledig gesmolten zijn.
5
Voeg de resterende melk toe, giet deze bereiding op de eieren en meng.
6
Verdeel over 4 kommetjes voor crème brûlée.
7
Zet ze op de ovenplaat en vul de plaat met heet water bij tot op ¾ hoogte van de kommetjes.
8
Laat 25 à 30 min. bakken: de room moet nog een beetje terug veren.
9
Laat volledig afkoelen en zet enkele uren in de koelkast.
10
Verwarm de ovengrill maximaal net voor het opdienen.
11
Strooi de cassonadesuiker in een fijn laagje op de kommetjes, zet ze op de ovenplaat die je vooraf al gebruikte en leg er ijsblokjes rondom.
12
Zet ze enkele minuten onder de hete grill tot de suiker gekarameliseerd is (te controleren, want dit gaat zeer snel eenmaal de karamelisatie begonnen is).
13
Wacht 5 min. en serveer.
1
Verwarm de oven voor op th. 5 – 150°C.
2
Klop de eierdooiers met de griessuiker (met de garde) tot een wit mengsel.
3
Verkruimel de speculaas en doe de kruimels met de helft van de melk in een steelpan.
4
Verwarm op middelhoog vuur en roer tot de koekjes volledig gesmolten zijn.
5
Voeg de resterende melk toe, giet deze bereiding op de eieren en meng.
6
Verdeel over 4 kommetjes voor crème brûlée.
7
Zet ze op de ovenplaat en vul de plaat met heet water bij tot op ¾ hoogte van de kommetjes.
8
Laat 25 à 30 min. bakken: de room moet nog een beetje terug veren.
9
Laat volledig afkoelen en zet enkele uren in de koelkast.
10
Verwarm de ovengrill maximaal net voor het opdienen.
11
Strooi de cassonadesuiker in een fijn laagje op de kommetjes, zet ze op de ovenplaat die je vooraf al gebruikte en leg er ijsblokjes rondom.
12
Zet ze enkele minuten onder de hete grill tot de suiker gekarameliseerd is (te controleren, want dit gaat zeer snel eenmaal de karamelisatie begonnen is).
13
Wacht 5 min. en serveer.