Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenCrème brûlée met speculaas
Delhaize logo
  • Crème brûlée met speculaas

Crème brûlée met speculaas

Crème brûlée met speculaas
Gemiddeld
< 30 min.
1/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 2 el blonde cassonadesuiker
  • 4 eierdooiers
  • 30 g griessuiker
  • ijsblokje
  • 80 g speculaas
  • 50 cl volle melk
  • 2 el blonde cassonadesuiker
  • 4 eierdooiers
  • 30 g griessuiker
  • ijsblokje
  • 80 g speculaas
  • 50 cl volle melk

Begin met koken

1
Verwarm de oven voor op th. 5 – 150°C.
2
Klop de eierdooiers met de griessuiker (met de garde) tot een wit mengsel.
3
Verkruimel de speculaas en doe de kruimels met de helft van de melk in een steelpan.
4
Verwarm op middelhoog vuur en roer tot de koekjes volledig gesmolten zijn.
5
Voeg de resterende melk toe, giet deze bereiding op de eieren en meng.
6
Verdeel over 4 kommetjes voor crème brûlée.
7
Zet ze op de ovenplaat en vul de plaat met heet water bij tot op ¾ hoogte van de kommetjes.
8
Laat 25 à 30 min. bakken: de room moet nog een beetje terug veren.
9
Laat volledig afkoelen en zet enkele uren in de koelkast.
10
Verwarm de ovengrill maximaal net voor het opdienen.
11
Strooi de cassonadesuiker in een fijn laagje op de kommetjes, zet ze op de ovenplaat die je vooraf al gebruikte en leg er ijsblokjes rondom.
12
Zet ze enkele minuten onder de hete grill tot de suiker gekarameliseerd is (te controleren, want dit gaat zeer snel eenmaal de karamelisatie begonnen is).
13
Wacht 5 min. en serveer.
1
Verwarm de oven voor op th. 5 – 150°C.
2
Klop de eierdooiers met de griessuiker (met de garde) tot een wit mengsel.
3
Verkruimel de speculaas en doe de kruimels met de helft van de melk in een steelpan.
4
Verwarm op middelhoog vuur en roer tot de koekjes volledig gesmolten zijn.
5
Voeg de resterende melk toe, giet deze bereiding op de eieren en meng.
6
Verdeel over 4 kommetjes voor crème brûlée.
7
Zet ze op de ovenplaat en vul de plaat met heet water bij tot op ¾ hoogte van de kommetjes.
8
Laat 25 à 30 min. bakken: de room moet nog een beetje terug veren.
9
Laat volledig afkoelen en zet enkele uren in de koelkast.
10
Verwarm de ovengrill maximaal net voor het opdienen.
11
Strooi de cassonadesuiker in een fijn laagje op de kommetjes, zet ze op de ovenplaat die je vooraf al gebruikte en leg er ijsblokjes rondom.
12
Zet ze enkele minuten onder de hete grill tot de suiker gekarameliseerd is (te controleren, want dit gaat zeer snel eenmaal de karamelisatie begonnen is).
13
Wacht 5 min. en serveer.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Belgisch
Vegetarisch
Sinterklaas,Kids
Overig
Dessert

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Cassonade
Tienen-Tirlemont Cassonade
500 gr
1
59
Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Suiker | Vervanger
Zusto Suiker | Vervanger
300 gr
4
29
Speculoos | Klaasman | 14cm
Lotus Speculoos | Klaasman | 14cm
4 x 21,25 gr
0
89
Melk | Volle | Vers
Luxlait Melk | Volle | Vers
1 l
2
65

Reeds in je keuken

Ice crush premium
Delhaize Ice crush premium
2 kg
  • frozen.external.af58c8a6.svg
2
15
Totaal:
€11,11

Deze recepten kan je ook leuk vinden