1
Doe de bloem en het zout in een kom, maak een kuiltje in het midden en voeg het eigeel, 2 el gesmolten boter, 2 el oranjebloesemwater en 50 ml water toe. Meng met je vingers tot een homogeen deeg (voeg indien nodig een beetje water toe). Kneed het deeg tot het soepel en elastisch is. Wikkel in plasticfolie en laat vervolgens 30 min. in de koelkast rusten.
2
Meng alle ingrediënten voor de vulling met de hand tot een dik deeg. Vet je handen in en vorm kleine rolletjes van 7 cm lang en de dikte van een vinger. Leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Verwarm de oven voor op 180°C.
3
Rol het deeg op een met bloem bestrooid werkoppervlak uit tot een groot rechthoekig vel van 2 mm dikte. Leg een amandelworstje op 2 cm van een uiteinde van het deeg en vouw het deeg erover. Druk goed aan om het deeg te hechten en snijd het met een deegwieltje uit. Knijp de uiteinden van dit rolletje dicht en buig het in de vorm van een croissant. Maak 20 hoorntjes, die je geleidelijk aan op de met bakpapier bedekte ovenplaat schikt.
4
Bak 15-20 min. lichtjes goudbruin in de voorverwarmde oven.
5
Laat ze op een rooster afkoelen. Besprenkel met wat oranjebloesemwater en bestuif met poedersuiker.
1
Doe de bloem en het zout in een kom, maak een kuiltje in het midden en voeg het eigeel, 2 el gesmolten boter, 2 el oranjebloesemwater en 50 ml water toe. Meng met je vingers tot een homogeen deeg (voeg indien nodig een beetje water toe). Kneed het deeg tot het soepel en elastisch is. Wikkel in plasticfolie en laat vervolgens 30 min. in de koelkast rusten.
2
Meng alle ingrediënten voor de vulling met de hand tot een dik deeg. Vet je handen in en vorm kleine rolletjes van 7 cm lang en de dikte van een vinger. Leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Verwarm de oven voor op 180°C.
3
Rol het deeg op een met bloem bestrooid werkoppervlak uit tot een groot rechthoekig vel van 2 mm dikte. Leg een amandelworstje op 2 cm van een uiteinde van het deeg en vouw het deeg erover. Druk goed aan om het deeg te hechten en snijd het met een deegwieltje uit. Knijp de uiteinden van dit rolletje dicht en buig het in de vorm van een croissant. Maak 20 hoorntjes, die je geleidelijk aan op de met bakpapier bedekte ovenplaat schikt.
4
Bak 15-20 min. lichtjes goudbruin in de voorverwarmde oven.
5
Laat ze op een rooster afkoelen. Besprenkel met wat oranjebloesemwater en bestuif met poedersuiker.