Recept zoekresultatenCookie-ijstaart met bosvruchten
Delhaize logo
  • Cookie-ijstaart met bosvruchten
    D

Cookie-ijstaart met bosvruchten

door Gema Gomez
Cookie-ijstaart met bosvruchtenD
Makkelijk
> 60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
8 porties
  • 1 ei
  • 250 g bosvruchten
  • 1,3 dl room
  • 7,5 dl biochocoladeroomijs Fairtrade
  • 2 el biorietsuiker in kristalvorm Fairtrade
  • 1 kl poedersuiker
  • 250 g biocookies met chocoladesnippers Fairtrade
  • 50 g boter Fairebel
  • 1/2 kl fleur de sel
  • 1 ei
  • 250 g bosvruchten
  • 1,3 dl room
  • 7,5 dl biochocoladeroomijs Fairtrade
  • 2 el biorietsuiker in kristalvorm Fairtrade
  • 1 kl poedersuiker
  • 250 g biocookies met chocoladesnippers Fairtrade
  • 50 g boter Fairebel
  • 1/2 kl fleur de sel

Begin met koken

: 30 min. + 10 min. kooktijd (+ 2 u koeltijd en vriestijd)
1
Verkruimel de cookies en meng met de gesmolten boter, de fleur de sel en het ei tot een homogeen deeg. Bekleed de bodem van een ronde springvorm van 22 cm diameter met een groot vierkant stuk bakpapier en sluit het scharnier om het bakpapier vast te knellen. Doe het deeg in de springvorm, duw het met vochtige vingers plat, maak de bovenkant glad en vorm een rand. Laat 30 min. in de koelkast rusten.
2
Verwarm de oven voor op 180°C en bak er de taartbodem gedurende 10 min. in. Laat afkoelen en zet opnieuw 30 min. in de koelkast.
3
Klop de room stijf met de bloemsuiker. Laat de taartbodem in de springvorm en schep er bolletjes chocolade-ijs op. Plet ze met een lepel en strijk ze glad om heel de bodem te bedekken. Dresseer er de slagroom op, in het midden van de taart. Dek af en zet 1 u in de diepvriezer.
4
Fruit de bosvruchten gedurende 2 min. met de rietsuiker in een braadpan. Laat afkoelen.
5
Werk de taart net voor het opdienen af met de fruitmoes.
1
Verkruimel de cookies en meng met de gesmolten boter, de fleur de sel en het ei tot een homogeen deeg. Bekleed de bodem van een ronde springvorm van 22 cm diameter met een groot vierkant stuk bakpapier en sluit het scharnier om het bakpapier vast te knellen. Doe het deeg in de springvorm, duw het met vochtige vingers plat, maak de bovenkant glad en vorm een rand. Laat 30 min. in de koelkast rusten.
2
Verwarm de oven voor op 180°C en bak er de taartbodem gedurende 10 min. in. Laat afkoelen en zet opnieuw 30 min. in de koelkast.
3
Klop de room stijf met de bloemsuiker. Laat de taartbodem in de springvorm en schep er bolletjes chocolade-ijs op. Plet ze met een lepel en strijk ze glad om heel de bodem te bedekken. Dresseer er de slagroom op, in het midden van de taart. Dek af en zet 1 u in de diepvriezer.
4
Fruit de bosvruchten gedurende 2 min. met de rietsuiker in een braadpan. Laat afkoelen.
5
Werk de taart net voor het opdienen af met de fruitmoes.
Nutritionele informatie
D
Per 100 g: Energie: 286 kcal - Vetten: 19 g - Koolhydraten: 23,4 g - Vezels: 2,6 g - Eiwitten: 4 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 286 kcal - Vetten: 19 g - Koolhydraten: 23,4 g - Vezels: 2,6 g - Eiwitten: 4 g
null
Dessert
Zomer
Dessert