1
Trek de bovenste blaadjes van de takjes citroenmelisse en snij de takjes in de lengte in twee.
2
Snij de nectarines in twee, verwijder de pit en snij ze in fijne plakjes. Je verkrijgt 800 g netto vruchtvlees.
3
Giet de suiker en het water in een confituurkookpot of een roestvrijstalen kookpot met dikke bodem en breng de mengeling langzaam aan de kook. Laat 5 minuten koken. Voeg de plakjes nectarine, het citroensap en de takjes citroenmelisse toe en laat 20 minuten koken.
4
Laat al roerend verder koken terwijl je regelmatig afschuimt.
5
Giet in gesteriliseerde confituurpotten. Sluit de potten en draai ze om tot ze volledig afgekoeld zijn, indien het potten met een deksel zijn.
1
Trek de bovenste blaadjes van de takjes citroenmelisse en snij de takjes in de lengte in twee.
2
Snij de nectarines in twee, verwijder de pit en snij ze in fijne plakjes. Je verkrijgt 800 g netto vruchtvlees.
3
Giet de suiker en het water in een confituurkookpot of een roestvrijstalen kookpot met dikke bodem en breng de mengeling langzaam aan de kook. Laat 5 minuten koken. Voeg de plakjes nectarine, het citroensap en de takjes citroenmelisse toe en laat 20 minuten koken.
4
Laat al roerend verder koken terwijl je regelmatig afschuimt.
5
Giet in gesteriliseerde confituurpotten. Sluit de potten en draai ze om tot ze volledig afgekoeld zijn, indien het potten met een deksel zijn.