Tot en met 13 november, geniet van gratis collect-kosten met de promocode COLFREE!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenConfituur van kerstomaten
Delhaize logo
  • Confituur van kerstomaten
    C

Confituur van kerstomaten

Confituur van kerstomatenC
Makkelijk
> 60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
2 porties
  • 400 g kerstomaten
  • 1 tomaat
  • 1/2 biocitroen
  • 1 takje basilicum
  • 250 g 'Geleisuiker Extra Fruit’ Tienen-Tirlemont
  • 400 g kerstomaten
  • 1 tomaat
  • 1/2 biocitroen
  • 1 takje basilicum
  • 250 g 'Geleisuiker Extra Fruit’ Tienen-Tirlemont

Begin met koken

: 10 min. + 5 min. kooktijd (+2 u afkoeltijd)
1
Snijd de kerstomaten in 2 en doe ze in een kleine stoofpan met dikke bodem. Meng er de gepelde tomaat in stukken onder, samen met 1 kleine sliert citroenzeste, het gehakte basilicum en de geleisuiker. Breng aan de kook en roer intussen regelmatig. Reken 5 min. kooktijd zodra de confituur blijft koken terwijl je roert.
2
Giet meteen in potten en sluit de deksels (dompel de potten en hun deksels op voorhand in kokend water en droog ze met een propere doek). Draai de potten om tot ze volledig zijn afgekoeld. Bewaar bij voorkeur in de koelkast.
1
Snijd de kerstomaten in 2 en doe ze in een kleine stoofpan met dikke bodem. Meng er de gepelde tomaat in stukken onder, samen met 1 kleine sliert citroenzeste, het gehakte basilicum en de geleisuiker. Breng aan de kook en roer intussen regelmatig. Reken 5 min. kooktijd zodra de confituur blijft koken terwijl je roert.
2
Giet meteen in potten en sluit de deksels (dompel de potten en hun deksels op voorhand in kokend water en droog ze met een propere doek). Draai de potten om tot ze volledig zijn afgekoeld. Bewaar bij voorkeur in de koelkast.
Nutritionele informatie
C
Per 100g: Energie: 145 kcal - Vetten: 0,4 g - Koolhydraten: 34,3 g - Vezels: 0,7 g - Eiwitten: 0,8 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 145 kcal - Vetten: 0,4 g - Koolhydraten: 34,3 g - Vezels: 0,7 g - Eiwitten: 0,8 g
Frans
Vegetarisch
Less waste
Bijgerechten

Ingrediënten voor 2 personen

Toon:

Kerstomaten | Rood
Delhaize Kerstomaten | Rood
2 × 250 gr
3 voor €5
€
1
99
Tomaten | Kumato
Delhaize Tomaten | Kumato
400 gr
€
3
49
Citroen | 1 st
Delhaize Citroen | 1 st
1 st
€
0
69
Kruiden | Basilicum
Santa Maria Kruiden | Basilicum
10 gr
€
3
35
Geleisuiker | Extrafruit
Tienen-Tirlemont Geleisuiker | Extrafruit
500 gr
€
2
99
Totaal:
€14,50