Tot en met 13 november, geniet van gratis collect-kosten met de promocode COLFREE!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenChips van aardappelschillen
Delhaize logo
  • Chips van aardappelschillen
    A

Chips van aardappelschillen

door Jeroen De Pauw
Chips van aardappelschillenA
Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • Aardappelschillen
  • Kruiden naar keuze: paprika, chili, curry ...
  • fleur de sel
  • Aardappelschillen
  • Kruiden naar keuze: paprika, chili, curry ...
  • fleur de sel

Begin met koken

: 15 min.
1
Verwarm de friteuse op 160°C en laat de aardappelschillen intussen in koud water weken.
2
Laat de schillen uitlekken en droog ze zorgvuldig in een propere keukendoek. Dompel de schillen in de hete olie, bak ze kort goudbruin en laat ze op keukenpapier uitlekken. Bestrooi met fleur de sel en/of kruiden naar keuze.
3
Serveer bij het aperitief of – waarom niet – als bijgerecht bij een gegrilde steak.
1
Verwarm de friteuse op 160°C en laat de aardappelschillen intussen in koud water weken.
2
Laat de schillen uitlekken en droog ze zorgvuldig in een propere keukendoek. Dompel de schillen in de hete olie, bak ze kort goudbruin en laat ze op keukenpapier uitlekken. Bestrooi met fleur de sel en/of kruiden naar keuze.
3
Serveer bij het aperitief of – waarom niet – als bijgerecht bij een gegrilde steak.
Nutritionele informatie
A
Per 100 g: Energie: 77 kcal - Vetten: 0,2 g - Koolhydraten: 15,9 g - Vezels: 1,5 g - Eiwitten: 1,8 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 77 kcal - Vetten: 0,2 g - Koolhydraten: 15,9 g - Vezels: 1,5 g - Eiwitten: 1,8 g
Vegetarisch
Less waste
Bijgerechten

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Aardappelen | Nicola
Delhaize Aardappelen | Nicola
1 kg
€
2
69
Kruiden | Indian Style
Santa Maria Kruiden | Indian Style
33 gr
-10% voor 3
€
4
19
Fleur de sel | Guerande
Delhaize Fleur de sel | Guerande
125 gr
€
3
55
Totaal:
€10,43