1
Verwarm de oven voor op 200°C.
2
Bekleed een springvorm van 24 cm diameter met bakpapier.
3
Mix de koekjes tot een poeder in de keukenrobot (of steek ze in een diepvrieszakje en plet ze met een deegrol). Voeg de boter in stukken toe en kneed met de vingertoppen tot een homogeen mengsel. Druk het deeg aan op de bodem van de springvorm en maak de boorden iets hoger.
4
Klop de Philadelphia op met de verse kaas, de room, de suiker, de eieren en de eidooiers. Verdeel het mengsel in 2. Voeg de cacao en de gesmolten chocolade toe aan één helft, meng goed en giet in de vorm. Schraap het merg uit het vanillestokje, voeg het toe aan de tweede helft en giet voorzichtig in de vorm.
5
Bak de cheesecake 15 min in de oven. Verlaag de temperatuur tot 100°C en laat nog 1 u verder bakken. Zet de oven af en laat de cheesecake gedurende 1 u afkoelen in de oven. Laat vervolgens 12 u in de koelkast rusten.
6
Bestuif met cacao en dien koud op.
1
Verwarm de oven voor op 200°C.
2
Bekleed een springvorm van 24 cm diameter met bakpapier.
3
Mix de koekjes tot een poeder in de keukenrobot (of steek ze in een diepvrieszakje en plet ze met een deegrol). Voeg de boter in stukken toe en kneed met de vingertoppen tot een homogeen mengsel. Druk het deeg aan op de bodem van de springvorm en maak de boorden iets hoger.
4
Klop de Philadelphia op met de verse kaas, de room, de suiker, de eieren en de eidooiers. Verdeel het mengsel in 2. Voeg de cacao en de gesmolten chocolade toe aan één helft, meng goed en giet in de vorm. Schraap het merg uit het vanillestokje, voeg het toe aan de tweede helft en giet voorzichtig in de vorm.
5
Bak de cheesecake 15 min in de oven. Verlaag de temperatuur tot 100°C en laat nog 1 u verder bakken. Zet de oven af en laat de cheesecake gedurende 1 u afkoelen in de oven. Laat vervolgens 12 u in de koelkast rusten.
6
Bestuif met cacao en dien koud op.