⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenCeasersalade met gepaneerde kip
Delhaize logo
  • Ceasersalade met gepaneerde kip

Ceasersalade met gepaneerde kip

Ceasersalade met gepaneerde kip
Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 400 g filet van kippenbouten
  • 6 eieren
  • 8 zoete Little Gemharten
  • 1/2 stokbrood
  • 100 g panko
  • 2 el olijfolie
  • 50 g bloem
  • 100 g parmigiano
  • Bodempje frituur- of druivenpitolie
  • zout en peper
  • 2 ansjovisfilets in olie (voor de dressing)
  • 1 eidooier (voor de dressing)
  • 1/2 citroen (voor de dressing)
  • 100 g geraspte parmigiano (voor de dressing)
  • 1 el mosterd op oude wijze (dressing)
  • 2 kl wittewijnazijn (voor de dressing)
  • 1,5 dl slaolie (voor de dressing)
  • 1/2 teentje knoflook (voor de dressing)
  • 400 g filet van kippenbouten
  • 6 eieren
  • 8 zoete Little Gemharten
  • 1/2 stokbrood
  • 100 g panko
  • 2 el olijfolie
  • 50 g bloem
  • 100 g parmigiano
  • Bodempje frituur- of druivenpitolie
  • zout en peper
  • 2 ansjovisfilets in olie (voor de dressing)
  • 1 eidooier (voor de dressing)
  • 1/2 citroen (voor de dressing)
  • 100 g geraspte parmigiano (voor de dressing)
  • 1 el mosterd op oude wijze (dressing)

Begin met koken

: 30 min.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Scheur het brood in croutons, meng ze met 2 el olijfolie en bak ze 10 min goudbruin in de oven (houd ze in het oog).
2
Dompel 4 eieren in kokend water. Giet ze, naargelang hun grootte, na 5 à 6 min. kooktijd af. Laat ze schrikken in koud water.
3
Maak de dressing: pers het ½ teentje knoflook en het sap van de ½ citroen. Mix ze met de andere ingrediënten fijn tot een homogene saus (voeg indien nodig wat water toe).
4
Klop 2 eieren los en kruid ze lichtjes met peper en zout. Snijd de kippenboutfilets in 2 en breng ze op smaak. Haal ze door de bloem en schud er het teveel aan bloem af. Wentel ze dan door de losgeklopte eieren en ten slotte door de panko. Bak ze goudbruin in een braadpan, in een kleine bodem hete olie. Laat ze op keukenpapier uitlekken.
5
Snijd de little gemharten in 4 en dresseer ze op de borden of in een grote schaal. Voeg de kip, de croutons en de gepelde eieren toe. Werk af met parmigianoschilfers en besprenkel met een scheutje dressing. Prik met een mes in de eieren om het eigeel eruit te laten lopen en serveer.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Scheur het brood in croutons, meng ze met 2 el olijfolie en bak ze 10 min goudbruin in de oven (houd ze in het oog).
2
Dompel 4 eieren in kokend water. Giet ze, naargelang hun grootte, na 5 à 6 min. kooktijd af. Laat ze schrikken in koud water.
3
Maak de dressing: pers het ½ teentje knoflook en het sap van de ½ citroen. Mix ze met de andere ingrediënten fijn tot een homogene saus (voeg indien nodig wat water toe).
4
Klop 2 eieren los en kruid ze lichtjes met peper en zout. Snijd de kippenboutfilets in 2 en breng ze op smaak. Haal ze door de bloem en schud er het teveel aan bloem af. Wentel ze dan door de losgeklopte eieren en ten slotte door de panko. Bak ze goudbruin in een braadpan, in een kleine bodem hete olie. Laat ze op keukenpapier uitlekken.
5
Snijd de little gemharten in 4 en dresseer ze op de borden of in een grote schaal. Voeg de kip, de croutons en de gepelde eieren toe. Werk af met parmigianoschilfers en besprenkel met een scheutje dressing. Prik met een mes in de eieren om het eigeel eruit te laten lopen en serveer.
Nutritionele informatie
Energie: 1189 kcal

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Amerikaans
Moederdag,Picknick
Lente,Zomer
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Druivenpitolie

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Bouten | Hoevekip | Geel | Label Rouge
St Sever Bouten | Hoevekip | Geel | Label Rouge
+/- 510 gr
+/-€
7
64
Zeeduivelfilet | Noordzee
Delhaize Zeeduivelfilet | Noordzee
6 × +/- 205 gr
+/-€
10
75
Baguette | Zonder gluten | Bio
Delhaize Baguette | Zonder gluten | Bio
180 gr
Bio
    3
    29
    Panko | Broodkruimels
    Lobo Panko | Broodkruimels
    200 gr
    2
    59
    Parmigiano Reggiano | gerijpt 12 maanden
    Delhaize Parmigiano Reggiano | gerijpt 12 maanden
    200 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    4
    39
    Ansjovis
    Delhaize Ansjovis
    90 gr
    2+1 gratis
    2
    39
    Citroen | 1 st
    Delhaize Citroen | 1 st
    1 st
    0
    69
    Mosterd | Originale
    Maille Mosterd | Originale
    360 gr
    3
    99
    Natuurazijn
    Delhaize Natuurazijn
    1,5 l
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    52
    Zonnebloemolie | Bio
    Delhaize Zonnebloemolie | Bio
    50 cl
    Bio
      3
      39
      Lookbol | Netje
      Delhaize Lookbol | Netje
      75 gr
      1
      79

      Reeds in je keuken

      Eieren | Bruine | Medium
      Delhaize Eieren | Bruine | Medium
      4 st
      1
      69
      Olijfolie | Culinaire
      Delhaize Olijfolie | Culinaire
      50 cl
      5
      25
      Tarwebloem
      Delhaize Tarwebloem
      1 kg
      • little-lione.external.82792960.svg
      0
      35
      Zeezout | Fijn | Jodium
      Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
      125 gr
      0
      69
      Totaal:
      +/-€95,18