Recept zoekresultatenCarpaccio van ananas met limoen- en muntsorbet
Delhaize logo
  • Carpaccio van ananas met limoen- en muntsorbet

Carpaccio van ananas met limoen- en muntsorbet

Carpaccio van ananas met limoen- en muntsorbet
Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 5 dl water
  • 5 dl sambuca
  • 3 dl water (voor de sorbet)
  • 1 kl kaneelpoeder
  • 20 g verse munt
  • 2 gousses peultjes steranijs
  • enkele takjes munt voor de afwerking
  • 2,5 dl muntsiroop
  • 1 ananas
  • 1 limoen (het sap)
  • 5 dl water
  • 5 dl sambuca
  • 3 dl water (voor de sorbet)
  • 1 kl kaneelpoeder
  • 20 g verse munt
  • 2 gousses peultjes steranijs
  • enkele takjes munt voor de afwerking
  • 2,5 dl muntsiroop
  • 1 ananas
  • 1 limoen (het sap)

Begin met koken

: 30 min + 1 nacht rusttijd
1
Schil de ananas, verwijder de ogen en snijd in de lengte in 4 grote stukken.
2
Zet een grote pot op een zacht vuur met de ananas, sambuca, het water, de kaneel en steranijs. Laat onder het deksel gedurende 20 minuten garen. Neem de pot van het vuur en laat zo afkoelen in de koelkast, gedurende 1 nacht.
3
Meng de muntblaadjes met de siroop, het water en het limoensap. Mix heel fijn met een staafmixer en haal daarna door een fijne zeef. Plaats 1 nacht in de diepvriezer.
4
Net voor het serveren snijd de ananas in heel fijne plakjes en schik ze op een groot bord. Lepel er wat van het kookvocht over.
5
Haal de sorbet uit de diepvriezer en schep er een lepel van op elk bord. Werk af met enkele takjes verse munt.
1
Schil de ananas, verwijder de ogen en snijd in de lengte in 4 grote stukken.
2
Zet een grote pot op een zacht vuur met de ananas, sambuca, het water, de kaneel en steranijs. Laat onder het deksel gedurende 20 minuten garen. Neem de pot van het vuur en laat zo afkoelen in de koelkast, gedurende 1 nacht.
3
Meng de muntblaadjes met de siroop, het water en het limoensap. Mix heel fijn met een staafmixer en haal daarna door een fijne zeef. Plaats 1 nacht in de diepvriezer.
4
Net voor het serveren snijd de ananas in heel fijne plakjes en schik ze op een groot bord. Lepel er wat van het kookvocht over.
5
Haal de sorbet uit de diepvriezer en schep er een lepel van op elk bord. Werk af met enkele takjes verse munt.
Nutritionele informatie
Energie: 168 kcal

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Italiaans
Vegan
Kids
Overig
Zomer
Dessert

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Santa Maria Kruiden | Steranijs
15 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Sojasaus | Tamari | Bio
Kazidomi Sojasaus | Tamari | Bio
1 l
Bio
    12
    19
    Munt | Verpakt
    Delhaize Munt | Verpakt
    20 gr
    1
    49
    Munt | Verpakt
    Delhaize Munt | Verpakt
    20 gr
    1
    49
    Siroop | Munt | Bio
    Delhaize Siroop | Munt | Bio
    50 cl
    Bio
      4
      09
      Ananas
      Delhaize Ananas
      2 × 1,15 kg
      2
      99
      Limoen | 1 st
      Delhaize Limoen | 1 st
      1 st
      0
      49

      Reeds in je keuken

      Mineraalwater | Niet bruisend | PET
      Vittel Mineraalwater | Niet bruisend | PET
      8 x 33 cl
      5
      79
      Kruiden | Kaneel | Gemalen
      Santa Maria Kruiden | Kaneel | Gemalen
      38 gr
      2de tegen -40%
      3
      79
      Totaal:
      €25,73

      Deze recepten kan je ook leuk vinden