1
Snij de kastanjepompoen in partjes, verwijder de pitten, schil de partjes en snij in blokjes.
2
Verwarm de olie in een kookpot op zacht vuur. Fruit er de grof gehakte ui in.
3
Voeg na 5 min. de gehakte knoflook toe en de speculaaskruiden.
4
Roer 1 min., voeg dan de kastanjepompoen toe, de melk, 50 cl water en de verkruimelde bouillonblokjes.
5
Breng aan de kook, dek af en laat 20 min. sudderen op heel zacht vuur.
6
Leg ondertussen de sneetjes eendenfilet op de met bakpapier beklede ovenplaat en laat ze ong. 8 min. roosteren (de oven voorverwarmd op th. 6 – 180°C).
7
Laat ze uitlekken op keukenpapier.
8
Laat de gare soep 5 min. rusten en mix ze vervolgens tot een gladde soep.
9
Breng op smaak met peper en zout.
10
Klop de room net voor het serveren stijf en kruid lichtjes.
11
Giet de warme soep in koppen, schep er wat geklopte room op, bestrooi met sesamzaadjes en serveer meteen met de chips van eendenfilet.
1
Snij de kastanjepompoen in partjes, verwijder de pitten, schil de partjes en snij in blokjes.
2
Verwarm de olie in een kookpot op zacht vuur. Fruit er de grof gehakte ui in.
3
Voeg na 5 min. de gehakte knoflook toe en de speculaaskruiden.
4
Roer 1 min., voeg dan de kastanjepompoen toe, de melk, 50 cl water en de verkruimelde bouillonblokjes.
5
Breng aan de kook, dek af en laat 20 min. sudderen op heel zacht vuur.
6
Leg ondertussen de sneetjes eendenfilet op de met bakpapier beklede ovenplaat en laat ze ong. 8 min. roosteren (de oven voorverwarmd op th. 6 – 180°C).
7
Laat ze uitlekken op keukenpapier.
8
Laat de gare soep 5 min. rusten en mix ze vervolgens tot een gladde soep.
9
Breng op smaak met peper en zout.
10
Klop de room net voor het serveren stijf en kruid lichtjes.
11
Giet de warme soep in koppen, schep er wat geklopte room op, bestrooi met sesamzaadjes en serveer meteen met de chips van eendenfilet.