Recept zoekresultatenCappuccino van kastanjepompoen met sesam en chips van gerookte eendenfilet
Delhaize logo
  • Cappuccino van kastanjepompoen met sesam en chips van gerookte eendenfilet

Cappuccino van kastanjepompoen met sesam en chips van gerookte eendenfilet

Cappuccino van kastanjepompoen met sesam en chips van gerookte eendenfilet
Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
6 porties
  • 2 vetarme bouillonblokjes
  • 1 kastanjepompoen van ongeveer 1,3 kg
  • 1 ui
  • 2 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 50 cl melk
  • 1/2 kl speculaaskruiden
  • 1 pakje gerookte eendenfilet in sneetjes (90 g)
  • 20 cl verse slagroom
  • geroosterde sesamzaadjes
  • 2 vetarme bouillonblokjes
  • 1 kastanjepompoen van ongeveer 1,3 kg
  • 1 ui
  • 2 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 50 cl melk
  • 1/2 kl speculaaskruiden
  • 1 pakje gerookte eendenfilet in sneetjes (90 g)
  • 20 cl verse slagroom
  • geroosterde sesamzaadjes

Begin met koken

1
Snij de kastanjepompoen in partjes, verwijder de pitten, schil de partjes en snij in blokjes.
2
Verwarm de olie in een kookpot op zacht vuur. Fruit er de grof gehakte ui in.
3
Voeg na 5 min. de gehakte knoflook toe en de speculaaskruiden.
4
Roer 1 min., voeg dan de kastanjepompoen toe, de melk, 50 cl water en de verkruimelde bouillonblokjes.
5
Breng aan de kook, dek af en laat 20 min. sudderen op heel zacht vuur.
6
Leg ondertussen de sneetjes eendenfilet op de met bakpapier beklede ovenplaat en laat ze ong. 8 min. roosteren (de oven voorverwarmd op th. 6 – 180°C).
7
Laat ze uitlekken op keukenpapier.
8
Laat de gare soep 5 min. rusten en mix ze vervolgens tot een gladde soep.
9
Breng op smaak met peper en zout.
10
Klop de room net voor het serveren stijf en kruid lichtjes.
11
Giet de warme soep in koppen, schep er wat geklopte room op, bestrooi met sesamzaadjes en serveer meteen met de chips van eendenfilet.
1
Snij de kastanjepompoen in partjes, verwijder de pitten, schil de partjes en snij in blokjes.
2
Verwarm de olie in een kookpot op zacht vuur. Fruit er de grof gehakte ui in.
3
Voeg na 5 min. de gehakte knoflook toe en de speculaaskruiden.
4
Roer 1 min., voeg dan de kastanjepompoen toe, de melk, 50 cl water en de verkruimelde bouillonblokjes.
5
Breng aan de kook, dek af en laat 20 min. sudderen op heel zacht vuur.
6
Leg ondertussen de sneetjes eendenfilet op de met bakpapier beklede ovenplaat en laat ze ong. 8 min. roosteren (de oven voorverwarmd op th. 6 – 180°C).
7
Laat ze uitlekken op keukenpapier.
8
Laat de gare soep 5 min. rusten en mix ze vervolgens tot een gladde soep.
9
Breng op smaak met peper en zout.
10
Klop de room net voor het serveren stijf en kruid lichtjes.
11
Giet de warme soep in koppen, schep er wat geklopte room op, bestrooi met sesamzaadjes en serveer meteen met de chips van eendenfilet.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Eindejaar,Romantisch diner
Diner
Herfst,Winter
Voorgerecht

Ingrediënten voor 6 personen

Toon:

Pompoen
1

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Sesam

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Bouillon | Kip | Vetarm
365 Bouillon | Kip | Vetarm
120 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
45
Witte uien | Netje
Delhaize Witte uien | Netje
400 gr
1
69
Lookbol | Netje
Delhaize Lookbol | Netje
75 gr
1
79
Melk | Verse | Volle | Bio
Delhaize Melk | Verse | Volle | Bio
1 l
Bio
    2
    05
    Speculoos | Sinterklaas | 18cm
    Delhaize Speculoos | Sinterklaas | 18cm
    100 gr
    0
    79
    Borst| Eend
    Delhaize Borst| Eend
    +/- 375 gr
    +/-€
    12
    37
    Room | Zuur | 15 % V.G.
    Delhaize Room | Zuur | 15 % V.G.
    200 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    1
    15

    Reeds in je keuken

    Olijfolie | Extra vierge | Spanje
    Delhaize Olijfolie | Extra vierge | Spanje
    50 cl
    5
    79
    Totaal:
    +/-€20,29

    Deze recepten kan je ook leuk vinden