1
Kook de rijst. Snijd de courgette in blokjes en strooi er zout over. Laat ze een 30 min uitlekken in een vergiet.
2
Snijd ondertussen de zalm in blokjes en leg ze in een schaal met het sap van 1 citroen en 2/5 van de olijfolie. Meng de zalm goed door de olie, dek af en laat 20 min rusten in de koelkast.
3
Wrijf de blokjes courgette zorgvuldig schoon. Laat ze met 2/5 van de olijfolie zachtjes grillen op een matig vuurtje.
4
Rol een half sneetje gerookte spek rond elk stukje zalm. Maak de brochettes door er afwisselend blokjes zalm en courgette op te prikken. Eindig met een half kwartje citroen. Meng de rest van de olijfolie met rozemarijn en besprenkel de brochettes er mee, laat ze ten slotte grillen. Serveer de brochettes met de rijst.
1
Kook de rijst. Snijd de courgette in blokjes en strooi er zout over. Laat ze een 30 min uitlekken in een vergiet.
2
Snijd ondertussen de zalm in blokjes en leg ze in een schaal met het sap van 1 citroen en 2/5 van de olijfolie. Meng de zalm goed door de olie, dek af en laat 20 min rusten in de koelkast.
3
Wrijf de blokjes courgette zorgvuldig schoon. Laat ze met 2/5 van de olijfolie zachtjes grillen op een matig vuurtje.
4
Rol een half sneetje gerookte spek rond elk stukje zalm. Maak de brochettes door er afwisselend blokjes zalm en courgette op te prikken. Eindig met een half kwartje citroen. Meng de rest van de olijfolie met rozemarijn en besprenkel de brochettes er mee, laat ze ten slotte grillen. Serveer de brochettes met de rijst.