⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenBrochettes van eend en ananas
Delhaize logo
  • Brochettes van eend en ananas

Brochettes van eend en ananas

Brochettes van eend en ananas
Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
9 porties
  • 1600 g dikke eendenborstfilets (800 à 900 g)
  • 2 el arachideolie
  • 4 el vloeibare honing
  • 2 el lichte sojasaus
  • 2 rode paprika's
  • tabasco
  • 1/2 verse ananas
  • 1600 g dikke eendenborstfilets (800 à 900 g)
  • 2 el arachideolie
  • 4 el vloeibare honing
  • 2 el lichte sojasaus
  • 2 rode paprika's
  • tabasco
  • 1/2 verse ananas

Begin met koken

1
Maak de marinade: doe de honing en de sojasaus in een schaal, meng goed, voeg de olie toe en Tabasco volgens eigen smaak.
2
Snij de eendenborstfilets (met het vel) in blokjes en meng ze goed onder de marinade, dek af en zet minstens 2 uur in de koelkast.
3
Snij ondertussen de paprika’s in vierkante stukjes. Breng water in een steelpan aan de kook. Leg er de paprikablokjes in en laat 3 min. koken vanaf het hernemen van het kookpunt. Giet ze af en schrik ze onder koud water.
4
Snij de halve ananas in blokjes.
5
Laat de eendenblokjes uitlekken en steek ze afwisselend met paprika en ananas op spiesjes. Rooster ze op de barbecue terwijl je ze regelmatig met de marinade insmeert, laat bakken tot ze goed gekarameliseerd zijn (maar niet te lang, want de eendenblokjes worden anders te droog).
6
Serveer met een rijstsalade.
1
Maak de marinade: doe de honing en de sojasaus in een schaal, meng goed, voeg de olie toe en Tabasco volgens eigen smaak.
2
Snij de eendenborstfilets (met het vel) in blokjes en meng ze goed onder de marinade, dek af en zet minstens 2 uur in de koelkast.
3
Snij ondertussen de paprika’s in vierkante stukjes. Breng water in een steelpan aan de kook. Leg er de paprikablokjes in en laat 3 min. koken vanaf het hernemen van het kookpunt. Giet ze af en schrik ze onder koud water.
4
Snij de halve ananas in blokjes.
5
Laat de eendenblokjes uitlekken en steek ze afwisselend met paprika en ananas op spiesjes. Rooster ze op de barbecue terwijl je ze regelmatig met de marinade insmeert, laat bakken tot ze goed gekarameliseerd zijn (maar niet te lang, want de eendenblokjes worden anders te droog).
6
Serveer met een rijstsalade.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Barbecue,Vaderdag
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 9 personen

Toon:

Borst| Eend
Delhaize Borst| Eend
5 × +/- 350 gr
+/-€
11
55
Olie | Arachide
Delhaize Olie | Arachide
1 l
  • little-lione.external.82792960.svg
3
19
Saus | Soja
Suzi Wan Saus | Soja
14,3 cl
4
15
Paprika | Rood
Delhaize Paprika | Rood
1 st
0
99
Tabasco | Groene peper
Tabasco Tabasco | Groene peper
6 cl
3
79
Ananas
Delhaize Ananas
1,15 kg
2
99

Reeds in je keuken

Honing | Bloemen | Squeeze
Delhaize Honing | Bloemen | Squeeze
350 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
19
Totaal:
+/-€72,86