1
Maak de marinade: doe de honing en de sojasaus in een schaal, meng goed, voeg de olie toe en Tabasco volgens eigen smaak.
2
Snij de eendenborstfilets (met het vel) in blokjes en meng ze goed onder de marinade, dek af en zet minstens 2 uur in de koelkast.
3
Snij ondertussen de paprika’s in vierkante stukjes. Breng water in een steelpan aan de kook. Leg er de paprikablokjes in en laat 3 min. koken vanaf het hernemen van het kookpunt. Giet ze af en schrik ze onder koud water.
4
Snij de halve ananas in blokjes.
5
Laat de eendenblokjes uitlekken en steek ze afwisselend met paprika en ananas op spiesjes. Rooster ze op de barbecue terwijl je ze regelmatig met de marinade insmeert, laat bakken tot ze goed gekarameliseerd zijn (maar niet te lang, want de eendenblokjes worden anders te droog).
6
Serveer met een rijstsalade.
1
Maak de marinade: doe de honing en de sojasaus in een schaal, meng goed, voeg de olie toe en Tabasco volgens eigen smaak.
2
Snij de eendenborstfilets (met het vel) in blokjes en meng ze goed onder de marinade, dek af en zet minstens 2 uur in de koelkast.
3
Snij ondertussen de paprika’s in vierkante stukjes. Breng water in een steelpan aan de kook. Leg er de paprikablokjes in en laat 3 min. koken vanaf het hernemen van het kookpunt. Giet ze af en schrik ze onder koud water.
4
Snij de halve ananas in blokjes.
5
Laat de eendenblokjes uitlekken en steek ze afwisselend met paprika en ananas op spiesjes. Rooster ze op de barbecue terwijl je ze regelmatig met de marinade insmeert, laat bakken tot ze goed gekarameliseerd zijn (maar niet te lang, want de eendenblokjes worden anders te droog).
6
Serveer met een rijstsalade.