⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenBrioche met rozijnen
Delhaize logo
E

Brioche met rozijnen

Brioche met rozijnenE
Moeilijk
< 30 min.
3/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
10 porties
  • 6 eieren
  • 375 g gezeefde zelfrijzende bloem
  • 2 el lauwe melk (halfvol)
  • 175 g ongezouten zachte boter
  • 125 g rozijnen
  • 2 el suiker
  • 15 g verse gist
  • 1,5 kl zout
  • 6 eieren
  • 375 g gezeefde zelfrijzende bloem
  • 2 el lauwe melk (halfvol)
  • 175 g ongezouten zachte boter
  • 125 g rozijnen
  • 2 el suiker
  • 15 g verse gist
  • 1,5 kl zout

Begin met koken

1
Verwarm de oven voor op 200°C.
2
Los de gist op in de lauwe melk. Voeg de suiker en het zout bij de bloem, maak een kuiltje in het midden. Klop vijf eieren los met de melk en giet dit mengsel in het kuiltje. Meng alle ingrediënten en kneed het deeg tot het kleverig wordt. Laat het deeg afgedekt rusten gedurende één tot anderhalf uur.
3
Kneed het deeg opnieuw en laat het nogmaals tien minuten rijzen. Voeg vervolgens de boter en de rozijnen toe en kneed het geheel tot de boter volledig vermengd is met de rest. Laat nog vijf minuten rusten.
4
Vet een briochevorm in en vul hem met het deeg. Bestrijk dit met het losgeklopte ei en zet gedurende minstens een half uur in de oven.
1
Verwarm de oven voor op 200°C.
2
Los de gist op in de lauwe melk. Voeg de suiker en het zout bij de bloem, maak een kuiltje in het midden. Klop vijf eieren los met de melk en giet dit mengsel in het kuiltje. Meng alle ingrediënten en kneed het deeg tot het kleverig wordt. Laat het deeg afgedekt rusten gedurende één tot anderhalf uur.
3
Kneed het deeg opnieuw en laat het nogmaals tien minuten rijzen. Voeg vervolgens de boter en de rozijnen toe en kneed het geheel tot de boter volledig vermengd is met de rest. Laat nog vijf minuten rusten.
4
Vet een briochevorm in en vul hem met het deeg. Bestrijk dit met het losgeklopte ei en zet gedurende minstens een half uur in de oven.
Nutritionele informatie
E
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1428; energie (kCal): 341; vetten (g): 18,1; verzadigde vetten (g): 9,4; koolhydraten (g): 36,2; suikers (g): 9,8; vezels (g): 1,8; eiwitten (g): 7,5; zout (g): 1,8. Energie (kcal/portie): 356,34
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1428; energie (kCal): 341; vetten (g): 18,1; verzadigde vetten (g): 9,4; koolhydraten (g): 36,2; suikers (g): 9,8; vezels (g): 1,8; eiwitten (g): 7,5; zout (g): 1,8. Energie (kcal/portie): 356,34
Vegetarisch
Kids
Ontbijt
Dessert

Ingrediënten voor 10 personen

Toon:

Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Tarwebloem
Delhaize Tarwebloem
1 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
0
35
Olie | Zonnebloem
Delhaize Olie | Zonnebloem
1 l
  • little-lione.external.82792960.svg
2
05
Karneboter | Gezouten
Delhaize Karneboter | Gezouten
250 gr
3
19
Gedroogde rozijnen
Vahiné Gedroogde rozijnen
125 gr
2
45
Suiker | Fijne korrel
Tienen-Tirlemont Suiker | Fijne korrel
1 kg
1
65
Bakkersgist
Bruggeman Bakkersgist
42 gr
0
29

Reeds in je keuken

Zeezout | Fijn | Jodium
Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
125 gr
0
69
Totaal:
€11,67

Deze recepten kan je ook leuk vinden