Tot en met 13 november, geniet van gratis collect-kosten met de promocode COLFREE!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenBouchotmosselen met boter met kruidkers en citroensap
Delhaize logo
  • Bouchotmosselen met boter met kruidkers en citroensap

Bouchotmosselen met boter met kruidkers en citroensap

Bouchotmosselen met boter met kruidkers en citroensap
Makkelijk
< 30 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 teentje look
  • 4 kg schoongemaakte bouchotmosselen
  • 1 citroen
  • 1 bosje kruidkers
  • zout
  • 100 g zachte boter
  • 1 el olijfolie
  • 1 teentje look
  • 4 kg schoongemaakte bouchotmosselen
  • 1 citroen
  • 1 bosje kruidkers
  • zout
  • 100 g zachte boter
  • 1 el olijfolie

Begin met koken

: 10 min. + 3 min. kooktijd
1
Zet een grote kom met koud water en ijsblokjes klaar.
2
Dompel de vooraf schoongemaakte kruidkers 1 min. onder in een pan kokend, gezouten water. Laat snel even uitdruipen en stop ze in de kom met ijswater. Zodra de kruidkers goed gekoeld is, goed uitzwieren (in de slazwierder bijvoorbeeld). Daarna in een blender mixen met de helft van het citroensap en een teentje look zonder de kiem.
3
Voeg de zachte boter aan de kruidkers toe en breng verder op smaak. Koel bewaren.
4
Giet een beetje olijfolie in een grote pan op een pittig vuurtje, voeg de mosselen toe en dek af. Voeg na 90 seconden ook de kruidkersboter toe, meng dit even en dek opnieuw af. Het gerecht is klaar zodra de mosselen open zijn!
1
Zet een grote kom met koud water en ijsblokjes klaar.
2
Dompel de vooraf schoongemaakte kruidkers 1 min. onder in een pan kokend, gezouten water. Laat snel even uitdruipen en stop ze in de kom met ijswater. Zodra de kruidkers goed gekoeld is, goed uitzwieren (in de slazwierder bijvoorbeeld). Daarna in een blender mixen met de helft van het citroensap en een teentje look zonder de kiem.
3
Voeg de zachte boter aan de kruidkers toe en breng verder op smaak. Koel bewaren.
4
Giet een beetje olijfolie in een grote pan op een pittig vuurtje, voeg de mosselen toe en dek af. Voeg na 90 seconden ook de kruidkersboter toe, meng dit even en dek opnieuw af. Het gerecht is klaar zodra de mosselen open zijn!

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Frische Miesmuscheln 70/+ | extra
Delhaize Frische Miesmuscheln 70/+ | extra
2 × 2 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
€
6
99
Citroen | 1 st
Delhaize Citroen | 1 st
1 st
€
0
69
Tuinkers | Vilt
Delhaize Tuinkers | Vilt
100 gr
€
1
09
Boter | Gezouten
Paysan Breton Boter | Gezouten
125 gr
2de tegen -50%
€
2
39

Reeds in je keuken

Look | Netje | Bio
Delhaize Look | Netje | Bio
100 gr
Bio
    €
    1
    29
    Kruiden | Zout | Berg | Molen
    Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
    140 gr
    -10% voor 3
    €
    6
    35
    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    €
    5
    25
    Totaal:
    €18,15