⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenBloemkoolquiche
Delhaize logo
  • Bloemkoolquiche
    B

Bloemkoolquiche

BloemkoolquicheB
Gemiddeld
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 vel bladerdeeg
  • 1 el blonde miso (kan je vervangen door wat bouillonpoeder of zout)
  • 50 g cashewnoten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el maïszetmeel
  • 2 dl ongezoete sojamelk
  • 50 g pijnboompitten
  • 3 el plantaardige margarine
  • 1 bosje platte peterselie
  • 2 dl sojaroom
  • 300 g tofu
  • 1 bloemkool
  • 1 ui
  • 1 vel bladerdeeg
  • 1 el blonde miso (kan je vervangen door wat bouillonpoeder of zout)
  • 50 g cashewnoten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el maïszetmeel
  • 2 dl ongezoete sojamelk
  • 50 g pijnboompitten
  • 3 el plantaardige margarine
  • 1 bosje platte peterselie
  • 2 dl sojaroom
  • 300 g tofu
  • 1 bloemkool
  • 1 ui

Begin met koken

: 50 min. bereidings- en kooktijd
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Beleg een quichevorm met het deeg en prik het deeg in met een vork. Leg een vel bakpapier erover en vul de vorm op met bakbonen. Bak het deeg blind in circa 10 tot 15 minuten.
2
Verwijder het bakpapier en de bakbonen en bak het deeg nog een vijftiental minuten verder.
3
Snij de bloemkool in roosjes en blancheer ze ongeveer 5 min. in kokend, gezouten water. Giet af en laat goed uitlekken.
4
Mix de sojamelk, de room, maïszetmeel, miso, de gistvlokken en de tofu tot een gladde massa.
5
Snipper de ui fijn en stoof ze samen met de knoflook glazig in de margarine, meng er de bloemkoolroosjes onder en kruid met wat peper van de molen.
6
Hak de platte peterselie grof en meng dit samen met de tofucrème onder de bloemkool. Giet alles in de quichevorm.
7
Hak de cashewnoten en de pijnboompitten fijn en strooi ze over de quiche.
8
Zet de quiche 25 tot 30 minuten in de oven tot alles mooi goudbruin en gaar is.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Beleg een quichevorm met het deeg en prik het deeg in met een vork. Leg een vel bakpapier erover en vul de vorm op met bakbonen. Bak het deeg blind in circa 10 tot 15 minuten.
2
Verwijder het bakpapier en de bakbonen en bak het deeg nog een vijftiental minuten verder.
3
Snij de bloemkool in roosjes en blancheer ze ongeveer 5 min. in kokend, gezouten water. Giet af en laat goed uitlekken.
4
Mix de sojamelk, de room, maïszetmeel, miso, de gistvlokken en de tofu tot een gladde massa.
5
Snipper de ui fijn en stoof ze samen met de knoflook glazig in de margarine, meng er de bloemkoolroosjes onder en kruid met wat peper van de molen.
6
Hak de platte peterselie grof en meng dit samen met de tofucrème onder de bloemkool. Giet alles in de quichevorm.
7
Hak de cashewnoten en de pijnboompitten fijn en strooi ze over de quiche.
8
Zet de quiche 25 tot 30 minuten in de oven tot alles mooi goudbruin en gaar is.
Nutritionele informatie
B
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 612; energie (kCal): 147; vetten (g): 10,3; verzadigde vetten (g): 4; koolhydraten (g): 8,6; suikers (g): 2; vezels (g): 1,8; eiwitten (g): 4,6; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 611,23
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 612; energie (kCal): 147; vetten (g): 10,3; verzadigde vetten (g): 4; koolhydraten (g): 8,6; suikers (g): 2; vezels (g): 1,8; eiwitten (g): 4,6; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 611,23
Vegetarisch
Diner
Herfst
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Delhaize Fijngesneden ajuin
200 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Bladerdeeg
Herta Bladerdeeg
230 gr
2de tegen -50%
1
99
Miso soup
Saitaku Miso soup
88 gr
2
85
Cashewnoten | Gezouten
Delhaize Cashewnoten | Gezouten
175 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
09
Maiszetmeel
Delhaize Maiszetmeel
400 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
29
Alpro | Soja | Cuisine
Alpro Alpro | Soja | Cuisine
2 x 25 cl
4
78
Pijnboompitten
Delhaize Pijnboompitten
90 gr
6
39
Patisserie | Bakken
Solo Patisserie | Bakken
250 gr
1+1 Online Only
2
15
Bladpeterselie | Verpakt
Delhaize Bladpeterselie | Verpakt
100 gr
1
49
Soja topping
Delhaize Soja topping
250 gr
1
99
Tofu | Zijde | Vegan | Bio
Delhaize Tofu | Zijde | Vegan | Bio
300 gr
Bio
    2
    89
    Bloemkoolroosjes
    Delhaize Bloemkoolroosjes
    2 × 400 gr
    2de tegen -50%
    3
    29

    Reeds in je keuken

    Fijngesneden look
    Delhaize Fijngesneden look
    200 gr
    • frozen.external.af58c8a6.svg
    2
    75
    Totaal:
    €34,49