1
Laat de melk lauw worden en los er de verse gist in op.
2
Doe de bloem en een snuifje zout in een kom. Maak een kuiltje in het midden en giet er geleidelijk aan en al roerend met de garde, de melk bij. Roer tot een glad deeg. Voeg de eigelen toe (bewaar de eiwitten), meng goed. Dek af met een keukendoek en laat 30 min op een warme plaats rijzen.
3
Klop de eiwitten stijf met een snuifje zout en spatel ze onder het deeg.
4
Verwarm een nootje boter of wat olie in een pannenkoekenpan op vrij hoog vuur. Schep er 3 eetlepels deeg in, laat nogal wat ruimte tussen en druk het deeg wat plat. Draai de blini’s om wanneer alleen het midden nog vloeibaar is en laat ze aan de andere kant goudbruin bakken. Bak de rest van het deeg op dezelfde manier.
5
Serveer de blini’s warm met hartig of zoet beleg: ham, kaas, bacon, honing, confituur, enz.
1
Laat de melk lauw worden en los er de verse gist in op.
2
Doe de bloem en een snuifje zout in een kom. Maak een kuiltje in het midden en giet er geleidelijk aan en al roerend met de garde, de melk bij. Roer tot een glad deeg. Voeg de eigelen toe (bewaar de eiwitten), meng goed. Dek af met een keukendoek en laat 30 min op een warme plaats rijzen.
3
Klop de eiwitten stijf met een snuifje zout en spatel ze onder het deeg.
4
Verwarm een nootje boter of wat olie in een pannenkoekenpan op vrij hoog vuur. Schep er 3 eetlepels deeg in, laat nogal wat ruimte tussen en druk het deeg wat plat. Draai de blini’s om wanneer alleen het midden nog vloeibaar is en laat ze aan de andere kant goudbruin bakken. Bak de rest van het deeg op dezelfde manier.
5
Serveer de blini’s warm met hartig of zoet beleg: ham, kaas, bacon, honing, confituur, enz.