Productterugroeping:« Fijne plakjes kipfilet zuid van het merk Delhaize»Lees meer >

Recept zoekresultatenBlinde vinken van skrei en broccolistoemp
Delhaize logo
  • Blinde vinken van skrei en broccolistoemp
    A

Blinde vinken van skrei en broccolistoemp

Blinde vinken van skrei en broccolistoempA
Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 650 g bloemige aardappelen
  • 350 g broccoliroosjes
  • 150 g fijne sneetjes "ontbijtspek"
  • 3 el olijfolie
  • 1 snuifje geraspte nootmuskaat
  • 2 teentjes knoflook
  • 5 cl verse room
  • 600 g kabeljauw
  • gedroogde tijm
  • 650 g bloemige aardappelen
  • 350 g broccoliroosjes
  • 150 g fijne sneetjes "ontbijtspek"
  • 3 el olijfolie
  • 1 snuifje geraspte nootmuskaat
  • 2 teentjes knoflook
  • 5 cl verse room
  • 600 g kabeljauw
  • gedroogde tijm

Begin met koken

1
Doe de in grote blokjes gesneden aardappelen in een kookpot met lichtgezouten kokend water. Zet het deksel op de pot en reken 10 min. kooktijd vanaf het kookpunt. Voeg de broccoliroosjes toe en laat nog 10 min. koken.
2
Giet de groenten af. Giet 2/3 van de olie in de kookpot, fruit er de geperste knoflookteentjes 2 min. in op een heel zacht vuur, voeg de groenten toe, de nootmuskaat en de room. Prak alles met de pureestamper. Breng op smaak met peper en zout.
3
Gedurende het koken van de groenten: verdeel de skrei in 8 stukken en wikkel elk stuk in 2 sneetjes spek. Doe een beetje olie in een grote braadpan en leg er de stukjes vis in. Bak ze in ongeveer 8 min. bruin op een vrij hoog vuur, draai ze halverwege de baktijd om. Bestrooi met tijm en kruid met peper.
4
Serveer met de warme stoemp.
1
Doe de in grote blokjes gesneden aardappelen in een kookpot met lichtgezouten kokend water. Zet het deksel op de pot en reken 10 min. kooktijd vanaf het kookpunt. Voeg de broccoliroosjes toe en laat nog 10 min. koken.
2
Giet de groenten af. Giet 2/3 van de olie in de kookpot, fruit er de geperste knoflookteentjes 2 min. in op een heel zacht vuur, voeg de groenten toe, de nootmuskaat en de room. Prak alles met de pureestamper. Breng op smaak met peper en zout.
3
Gedurende het koken van de groenten: verdeel de skrei in 8 stukken en wikkel elk stuk in 2 sneetjes spek. Doe een beetje olie in een grote braadpan en leg er de stukjes vis in. Bak ze in ongeveer 8 min. bruin op een vrij hoog vuur, draai ze halverwege de baktijd om. Bestrooi met tijm en kruid met peper.
4
Serveer met de warme stoemp.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 511; energie (kCal): 122; vetten (g): 6,2; verzadigde vetten (g): 1,9; koolhydraten (g): 5,7; suikers (g): 0,7; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 10,6; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 483,12
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 511; energie (kCal): 122; vetten (g): 6,2; verzadigde vetten (g): 1,9; koolhydraten (g): 5,7; suikers (g): 0,7; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 10,6; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 483,12
Belgisch
Gluten vrij
Diner
Lente
Hoofdgerecht

Maak je maaltijd compleet

Ontdek de beste wijnen voor dit recept

Deze recepten kan je ook leuk vinden