Recept zoekresultatenBladerdeegtaartjes met geitenkaas en met honing gebakken ananas
Delhaize logo
  • Bladerdeegtaartjes met geitenkaas en met honing gebakken ananas
    C

Bladerdeegtaartjes met geitenkaas en met honing gebakken ananas

Bladerdeegtaartjes met geitenkaas en met honing gebakken ananasC
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1/2 ananas
  • 1 g boter
  • 1 ei
  • 4 geitenkaasjes (crottin de Chavignol)
  • 8 el honing
  • peper
  • 4 vierkante bladerdeegplakjes
  • 4 takjes verse tijm
  • 1/2 ananas
  • 1 g boter
  • 1 ei
  • 4 geitenkaasjes (crottin de Chavignol)
  • 8 el honing
  • peper
  • 4 vierkante bladerdeegplakjes
  • 4 takjes verse tijm

Begin met koken

: 30 min.
1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C en neem er het ovenrooster uit.
2
Laat de plakjes bladerdeeg op het bakpapier van de verpakking liggen en smeer de deegranden ruim in met losgeklopt ei. Leg ze op het ovenrooster. Snij de kaasjes horizontaal doormidden en leg ze, met de snijkant naar onder, diagonaal op de bladerdeegplakjes. Vouw de 2 vrije hoeken naar het midden toe en smeer ze in met losgeklopt ei. Zet 20 min. in de oven.
3
Snij ondertussen het vruchtvlees van de ananas in kleine blokjes. Laat de boter smelten in een braadpan en bak er de ananasblokjes met de afgeriste tijm in op vrij hoog vuur. Voeg, wanneer ze lichtbruin zijn, de honing toe en meng. Neem van het vuur.
4
Dien de bladerdeegtaartjes warm op, lepel er een beetje van de ananassaus over. Serveer met een slaatje en met de rest van de saus apart erbij.
1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C en neem er het ovenrooster uit.
2
Laat de plakjes bladerdeeg op het bakpapier van de verpakking liggen en smeer de deegranden ruim in met losgeklopt ei. Leg ze op het ovenrooster. Snij de kaasjes horizontaal doormidden en leg ze, met de snijkant naar onder, diagonaal op de bladerdeegplakjes. Vouw de 2 vrije hoeken naar het midden toe en smeer ze in met losgeklopt ei. Zet 20 min. in de oven.
3
Snij ondertussen het vruchtvlees van de ananas in kleine blokjes. Laat de boter smelten in een braadpan en bak er de ananasblokjes met de afgeriste tijm in op vrij hoog vuur. Voeg, wanneer ze lichtbruin zijn, de honing toe en meng. Neem van het vuur.
4
Dien de bladerdeegtaartjes warm op, lepel er een beetje van de ananassaus over. Serveer met een slaatje en met de rest van de saus apart erbij.
Nutritionele informatie
C
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 934; energie (kCal): 223; vetten (g): 12; verzadigde vetten (g): 6,9; koolhydraten (g): 23,1; suikers (g): 12,2; vezels (g): ; eiwitten (g): 5,6; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 541,44
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 934; energie (kCal): 223; vetten (g): 12; verzadigde vetten (g): 6,9; koolhydraten (g): 23,1; suikers (g): 12,2; vezels (g): ; eiwitten (g): 5,6; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 541,44
Vegetarisch
Eindejaar
Diner
Voorgerecht