Recept zoekresultatenBizonsteaks, zoetzure saus met mosterd op grootmoeders wijze
Delhaize logo
  • Bizonsteaks, zoetzure saus met mosterd op grootmoeders wijze

Bizonsteaks, zoetzure saus met mosterd op grootmoeders wijze

Bizonsteaks, zoetzure saus met mosterd op grootmoeders wijze
Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 4 bizonsteaks
  • 12 cl appelsap
  • 3 el mosterd op grootmoeders wijze
  • 100 g kweeperengelei
  • 1 el express bindmiddel voor witte sauzen
  • 5 cl verse room
  • 1 el olijfolie
  • peper
  • 4 bizonsteaks
  • 12 cl appelsap
  • 3 el mosterd op grootmoeders wijze
  • 100 g kweeperengelei
  • 1 el express bindmiddel voor witte sauzen
  • 5 cl verse room
  • 1 el olijfolie
  • peper

Begin met koken

1
Neem de steaks 30 min op voorhand uit de koelkast.
2
Doe het appelsap, de mosterd en de gelei in een steelpannetje, breng langzaam aan de kook en laat 10 min sudderen op zacht vuur.
3
Voeg dan de room en het bindmiddel toe, laat indikken.
4
Verwarm een antikleefpan zonder vetstof op vrij hoog vuur.
5
Smeer de bizonsteaks in met olie en leg ze in de warme pan.
6
Laat ze aan elke kant 1 min korsten, verlaag het vuur en laat verder bakken, afhankelijk van eigen smaak en de dikte van het vlees.
7
Kruid op het einde met peper en zout.
8
Leg de steaks op een warme schotel, giet de saus in de braadpan en roer de bakresten los.
9
Serveer heel warm met gebakken groentestaafjes.
1
Neem de steaks 30 min op voorhand uit de koelkast.
2
Doe het appelsap, de mosterd en de gelei in een steelpannetje, breng langzaam aan de kook en laat 10 min sudderen op zacht vuur.
3
Voeg dan de room en het bindmiddel toe, laat indikken.
4
Verwarm een antikleefpan zonder vetstof op vrij hoog vuur.
5
Smeer de bizonsteaks in met olie en leg ze in de warme pan.
6
Laat ze aan elke kant 1 min korsten, verlaag het vuur en laat verder bakken, afhankelijk van eigen smaak en de dikte van het vlees.
7
Kruid op het einde met peper en zout.
8
Leg de steaks op een warme schotel, giet de saus in de braadpan en roer de bakresten los.
9
Serveer heel warm met gebakken groentestaafjes.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Vaderdag
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Bison
4

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Sap | Appel Citroen
D'Upigny Sap | Appel Citroen
1,5 l
-20%
4
76
€5,95
Mosterd | Originale
Maille Mosterd | Originale
360 gr
3
99
Gelei | Kweepeer
Materne Gelei | Kweepeer
450 gr
3
59
Bindmiddel | voor bruine saus | 250 g
Maizena Bindmiddel | voor bruine saus | 250 g
250 gr
2
29
Room | Zuur | 15 % V.G.
Delhaize Room | Zuur | 15 % V.G.
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
15

Reeds in je keuken

Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Kruiden | Peper | Mix
Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
41 gr
-10% voor 3
4
29
Totaal:
€16,97