Tot en met 13 november, geniet van gratis collect-kosten met de promocode COLFREE!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenBOTERHAM MET PLATTE KAAS, RADIJS, SPEK EN PESTO
Delhaize logo

BOTERHAM MET PLATTE KAAS, RADIJS, SPEK EN PESTO

BOTERHAM MET PLATTE KAAS, RADIJS, SPEK EN PESTO
Makkelijk
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 4 dikke sneden bruin zuurdesem brood
  • 500 g volle plattekaas
  • 1 bussel radijsjes
  • 2 lente-uitjes
  • 250 g vers spek
  • 1 el boter
  • 1 bos loof van radijzen
  • 80 g geroosterde pijnboompitten
  • 100 g parmezaan
  • peper en zout van de molen
  • Sap en zeste van citroen
  • 2 el olijfolie
  • 2 el zout
  • 1 el chilivlokken
  • 1 kl currypoeder
  • 4 dikke sneden bruin zuurdesem brood
  • 500 g volle plattekaas
  • 1 bussel radijsjes
  • 2 lente-uitjes
  • 250 g vers spek
  • 1 el boter
  • 1 bos loof van radijzen
  • 80 g geroosterde pijnboompitten
  • 100 g parmezaan
  • peper en zout van de molen
  • Sap en zeste van citroen
  • 2 el olijfolie
  • 2 el zout
  • 1 el chilivlokken
  • 1 kl currypoeder

Begin met koken

1
Snij het spek in reepjes en bak krokant in een klontje boter met peper en zout, leg even op keukenpapier.
2
Was de radijzen, snij ze af met nog een klein stukje steel aan en snij de radijzen flinterdun. Voor het loof en pesto haal je de mindere blaadjes eruit en doe je alles in een mixer met de andere ingrediënten en mix tot een grove mooie textuur, ik heb het graag niet te fijn. Is je pesto iets te dik, voeg dan scheutje water bij, proef en kruid eventueel bij.
3
Besmeer de boterhammen royaal met platte kaas en leg op een plankje, kruid met peper en zout. Verdeel er al het spek en radijzen erover en dan lepeltjes pesto. Werk af met fijngesneden lente-ui.
4
Ontdek ook de ultieme Michelada cocktail, speciaal gemaakt met Stella Artois, om te genieten bij het voorgaande recept en je smaakpapillen te betoveren! Meng alle ingrediënten voor het zout onder elkaar en doe in een plat bordje. Snij de limoen doormidden en draai de rand van het glas over de limoen en erna door het kruidenzout om het eraan te plakken.
5
Pers de limoen uit in het glas, vul met ijsblokken en giet het bier erin. Serveer onmiddellijk.
1
Snij het spek in reepjes en bak krokant in een klontje boter met peper en zout, leg even op keukenpapier.
2
Was de radijzen, snij ze af met nog een klein stukje steel aan en snij de radijzen flinterdun. Voor het loof en pesto haal je de mindere blaadjes eruit en doe je alles in een mixer met de andere ingrediënten en mix tot een grove mooie textuur, ik heb het graag niet te fijn. Is je pesto iets te dik, voeg dan scheutje water bij, proef en kruid eventueel bij.
3
Besmeer de boterhammen royaal met platte kaas en leg op een plankje, kruid met peper en zout. Verdeel er al het spek en radijzen erover en dan lepeltjes pesto. Werk af met fijngesneden lente-ui.
4
Ontdek ook de ultieme Michelada cocktail, speciaal gemaakt met Stella Artois, om te genieten bij het voorgaande recept en je smaakpapillen te betoveren! Meng alle ingrediënten voor het zout onder elkaar en doe in een plat bordje. Snij de limoen doormidden en draai de rand van het glas over de limoen en erna door het kruidenzout om het eraan te plakken.
5
Pers de limoen uit in het glas, vul met ijsblokken en giet het bier erin. Serveer onmiddellijk.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Delhaize Jonge uien | Bussel
1 st

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Rode pepers | Verpakt
50 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Brood | Toast | Volkoren
Delhaize Brood | Toast | Volkoren
250 gr
0
99
Verse kaas | Mager
Delhaize Verse kaas | Mager
500 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
89
Aperogroente | Radijs 230g
Delhaize Aperogroente | Radijs 230g
230 gr
2+1 gratis
2
09
Spek | Hoevevarken | Ardens
Delhaize Spek | Hoevevarken | Ardens
+/- 280 gr
-20%
+/-€
3
25
€4,06
Zachte boter
Aubel Zachte boter
500 gr
-20%
7
03
€8,79
Pijnboompitten
Delhaize Pijnboompitten
90 gr
6
39
Parmigiano reggiano | BOB
Delhaize Parmigiano reggiano | BOB
100 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
49
Kruiden | Peper | Mix
Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
41 gr
-10% voor 3
4
29
Citroenen
Delhaize Citroenen
500 gr
2de tegen -50%
  • little-lione.external.82792960.svg
1
09
Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Kruiden | Kerrie | Sterk
Santa Maria Kruiden | Kerrie | Sterk
37 gr
-10% voor 3
3
29

Reeds in je keuken

Kruiden | Zout | Berg | Molen
Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
140 gr
-10% voor 3
6
35
Totaal:
+/-€39,62

Mis geen enkel voordeel

Ontdek exclusieve voordelen. Log in.