Recept zoekresultatenBBQ-pizza met gerookte forel
Delhaize logo
  • BBQ-pizza met gerookte forel
    C
BBQ-pizza met gerookte forelC

BBQ-pizza met gerookte forel

door Jeroen De Pauw
Makkelijk
> 60 min.
0/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 300 g kerstomaten
  • 125 g passata
  • 1/2 bussel dille
  • 2 pizzabollen met desem
  • 150 g geraspte mozzarella
  • 4 el zure room
  • bloem
  • 2 el olijfolie
  • 250 g gerookte forel
  • 300 g kerstomaten
  • 125 g passata
  • 1/2 bussel dille
  • 2 pizzabollen met desem
  • 150 g geraspte mozzarella
  • 4 el zure room
  • bloem
  • 2 el olijfolie
  • 250 g gerookte forel

Begin met koken

: 15 min. + 12 min. kooktijd (+ 40 min. rusttijd)
1
Leg de pizzabollen op een groot bord, dek ze losjes af met een propere keukendoek en laat ze 30 min. op een warme plek rijzen. Bestrooi het werkblad met bloem, plet de deegbollen en spreid ze uit met de handen (gebruik liefst geen deegrol). Laat het deeg nog 10 min. rijzen. (Heb je een pizzasteen? Verwarm ze 15 min. op de barbecue, onder het deksel).
2
Verdeel de passata over de pizzabodems en bestrooi met de geraspte mozzarella. Leg er de forelfilets bovenop, voeg de hele kerstomaten toe en bestrooi met ¾ van de gehakte dille. Bak de pizza’s 10 à 12 min. op de hete steen op de barbecue, met gesloten deksel. Heb je geen pizzasteen? Schuif de uitgerolde degen zonder garnituur op het rooster van de barbecue (niet al te warme kooltjes en rooster op hoge stand) en verwijder ze zodra de onderkant gegrild is. Draai ze om en garneer ze. Sluit het deksel en bak ± 5 min.
3
Verdeel toefjes zure room over de pizza’s, bestrooi met de rest van de dille, besprenkel met olijfolie en serveer. Geef er slaatjes bij.
1
Leg de pizzabollen op een groot bord, dek ze losjes af met een propere keukendoek en laat ze 30 min. op een warme plek rijzen. Bestrooi het werkblad met bloem, plet de deegbollen en spreid ze uit met de handen (gebruik liefst geen deegrol). Laat het deeg nog 10 min. rijzen. (Heb je een pizzasteen? Verwarm ze 15 min. op de barbecue, onder het deksel).
2
Verdeel de passata over de pizzabodems en bestrooi met de geraspte mozzarella. Leg er de forelfilets bovenop, voeg de hele kerstomaten toe en bestrooi met ¾ van de gehakte dille. Bak de pizza’s 10 à 12 min. op de hete steen op de barbecue, met gesloten deksel. Heb je geen pizzasteen? Schuif de uitgerolde degen zonder garnituur op het rooster van de barbecue (niet al te warme kooltjes en rooster op hoge stand) en verwijder ze zodra de onderkant gegrild is. Draai ze om en garneer ze. Sluit het deksel en bak ± 5 min.
3
Verdeel toefjes zure room over de pizza’s, bestrooi met de rest van de dille, besprenkel met olijfolie en serveer. Geef er slaatjes bij.
Nutritionele informatie
C
Per 100 g: Energie: 168 kcal - Vetten: 7,9 g - Koolhydraten: 13,9 g - Vezels: 0,9 g - Eiwitten: 9,6 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 168 kcal - Vetten: 7,9 g - Koolhydraten: 13,9 g - Vezels: 0,9 g - Eiwitten: 9,6 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Barbecue,Vis - minder dan 3€,Vis - minder dan 3€
Hoofdgerecht
Zomer
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Kerstomaat | Mix

Delhaize

Kerstomaat | Mix

2 × 250 gr

€5,18

Tomato Frito

Heinz

Tomato Frito

780 gr

€1,69

Dille | kruiden | Verpakt

Delhaize

Dille | kruiden | Verpakt

20 gr

€1,65

Pizzadeeg | Vers

Delhaize

Pizzadeeg | Vers

260 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,09

Kaas | Burrata bufala

Fattorie Garofalo

Kaas | Burrata bufala

2 × 125 gr

€6,50

Room | Zuur | Isigny

Taste of Inspirations

Room | Zuur | Isigny

20 cl

€2,25

Tarwebloem

Delhaize

Tarwebloem

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,49

Forelhaasje | Gerookt

Delhaize

Forelhaasje | Gerookt

2 × 140 gr

€7,78

Reeds in je keuken

Olijfolie | Culinaire

Delhaize

Olijfolie | Culinaire

50 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€5,15

Totaal:
€26,63