⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenBBQ-pizza met gerookte forel
Delhaize logo
  • BBQ-pizza met gerookte forel
    C

BBQ-pizza met gerookte forel

door Jeroen De Pauw
BBQ-pizza met gerookte forelC
Makkelijk
> 60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 300 g kerstomaten
  • 125 g passata
  • 1/2 bussel dille
  • 2 pizzabollen met desem
  • 150 g geraspte mozzarella
  • 4 el zure room
  • 1 g bloem
  • 2 el olijfolie
  • 250 g gerookte forel
  • 300 g kerstomaten
  • 125 g passata
  • 1/2 bussel dille
  • 2 pizzabollen met desem
  • 150 g geraspte mozzarella
  • 4 el zure room
  • 1 g bloem
  • 2 el olijfolie
  • 250 g gerookte forel

Begin met koken

: 15 min. + 12 min. kooktijd (+ 40 min. rusttijd)
1
Leg de pizzabollen op een groot bord, dek ze losjes af met een propere keukendoek en laat ze 30 min. op een warme plek rijzen. Bestrooi het werkblad met bloem, plet de deegbollen en spreid ze uit met de handen (gebruik liefst geen deegrol). Laat het deeg nog 10 min. rijzen. (Heb je een pizzasteen? Verwarm ze 15 min. op de barbecue, onder het deksel).
2
Verdeel de passata over de pizzabodems en bestrooi met de geraspte mozzarella. Leg er de forelfilets bovenop, voeg de hele kerstomaten toe en bestrooi met ¾ van de gehakte dille. Bak de pizza’s 10 à 12 min. op de hete steen op de barbecue, met gesloten deksel. Heb je geen pizzasteen? Schuif de uitgerolde degen zonder garnituur op het rooster van de barbecue (niet al te warme kooltjes en rooster op hoge stand) en verwijder ze zodra de onderkant gegrild is. Draai ze om en garneer ze. Sluit het deksel en bak ± 5 min.
3
Verdeel toefjes zure room over de pizza’s, bestrooi met de rest van de dille, besprenkel met olijfolie en serveer. Geef er slaatjes bij.
1
Leg de pizzabollen op een groot bord, dek ze losjes af met een propere keukendoek en laat ze 30 min. op een warme plek rijzen. Bestrooi het werkblad met bloem, plet de deegbollen en spreid ze uit met de handen (gebruik liefst geen deegrol). Laat het deeg nog 10 min. rijzen. (Heb je een pizzasteen? Verwarm ze 15 min. op de barbecue, onder het deksel).
2
Verdeel de passata over de pizzabodems en bestrooi met de geraspte mozzarella. Leg er de forelfilets bovenop, voeg de hele kerstomaten toe en bestrooi met ¾ van de gehakte dille. Bak de pizza’s 10 à 12 min. op de hete steen op de barbecue, met gesloten deksel. Heb je geen pizzasteen? Schuif de uitgerolde degen zonder garnituur op het rooster van de barbecue (niet al te warme kooltjes en rooster op hoge stand) en verwijder ze zodra de onderkant gegrild is. Draai ze om en garneer ze. Sluit het deksel en bak ± 5 min.
3
Verdeel toefjes zure room over de pizza’s, bestrooi met de rest van de dille, besprenkel met olijfolie en serveer. Geef er slaatjes bij.
Nutritionele informatie
C
Per 100 g: Energie: 168 kcal - Vetten: 7,9 g - Koolhydraten: 13,9 g - Vezels: 0,9 g - Eiwitten: 9,6 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 168 kcal - Vetten: 7,9 g - Koolhydraten: 13,9 g - Vezels: 0,9 g - Eiwitten: 9,6 g
Barbecue,Vis - minder dan 3€,Vis - minder dan 3€
Hoofdgerecht
Zomer
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Tomaten | Miss Perfect
Delhaize Tomaten | Miss Perfect
300 gr
4
09
Gepelde Tomaten
Mutti Gepelde Tomaten
400 gr
1
89
Dille | Verpakt
Delhaize Dille | Verpakt
20 gr
1
55
Pizzadeeg | Dun en rechthoekig
Herta Pizzadeeg | Dun en rechthoekig
2 × 385 gr
2de tegen -50%
3
29
Mozzarella | Mini-bolletjes
Galbani Mozzarella | Mini-bolletjes
150 gr
2
49
Room | Gesteriliseerd | Vol-Romig | 35% v.g.
Delhaize Room | Gesteriliseerd | Vol-Romig | 35% v.g.
25 cl
3
39
Tarwebloem
Delhaize Tarwebloem
1 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
0
35
Forel | Zalm | Gerookt
Gabriel Forel | Zalm | Gerookt
2 × 150 gr
4
79

Reeds in je keuken

Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Totaal:
€29,92