Recept zoekresultatenAppeltatin met gezouten boter en cassonade
Delhaize logo

Appeltatin met gezouten boter en cassonade

Appeltatin met gezouten boter en cassonade
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 5 dikke golden appels
  • 50 g koude boter met zeezout
  • 100 g blonde cassonadesuiker
  • 1 plak kruimel- of bladerdeeg
  • vanilleijs om er bij te serveren
  • 5 dikke golden appels
  • 50 g koude boter met zeezout
  • 100 g blonde cassonadesuiker
  • 1 plak kruimel- of bladerdeeg
  • vanilleijs om er bij te serveren

Begin met koken

1
Zet een ronde, diepe taartvorm in de warme oven (th. 6 – 180°C).
2
Verwarm de suiker in een steelpan met 1 eetlepel water.
3
Draai de pan af en toe, het mengsel zal schuimen en dan veranderen in een goudgele siroop (karamel).
4
Neem meteen van het vuur en giet in de warme taartvorm, draai met de vorm zodat de bodem helemaal bedekt is met de karamel.
5
Laat afkoelen (de oven niet afzetten).
6
Schil de appels, snij ze in vier en verwijder het klokhuis.
7
Schik ze, met de klokhuiskant naar boven, in het rond in de vorm en laat ze mekaar gedeeltelijk overlappen.
8
Verdeel er de in kleine stukjes gesneden boter over en bedek alles met de deeglap.
9
Vouw het teveel aan deeg naar binnen tussen de vorm en de appels (maak je geen zorgen als het deeg wat kreukt).
10
Bak de taart 35 min. in de oven.
11
Giet het vrijgekomen sap voorzichtig af in een kommetje.
12
Zet op de vorm een taartrooster en vervolgens een schotel, alle twee omgekeerd.
13
Neem alles samen vast en draai in één keer om.
14
Neem de vorm weg en dien de taart warm op met een bolletje vanilleijs.
1
Zet een ronde, diepe taartvorm in de warme oven (th. 6 – 180°C).
2
Verwarm de suiker in een steelpan met 1 eetlepel water.
3
Draai de pan af en toe, het mengsel zal schuimen en dan veranderen in een goudgele siroop (karamel).
4
Neem meteen van het vuur en giet in de warme taartvorm, draai met de vorm zodat de bodem helemaal bedekt is met de karamel.
5
Laat afkoelen (de oven niet afzetten).
6
Schil de appels, snij ze in vier en verwijder het klokhuis.
7
Schik ze, met de klokhuiskant naar boven, in het rond in de vorm en laat ze mekaar gedeeltelijk overlappen.
8
Verdeel er de in kleine stukjes gesneden boter over en bedek alles met de deeglap.
9
Vouw het teveel aan deeg naar binnen tussen de vorm en de appels (maak je geen zorgen als het deeg wat kreukt).
10
Bak de taart 35 min. in de oven.
11
Giet het vrijgekomen sap voorzichtig af in een kommetje.
12
Zet op de vorm een taartrooster en vervolgens een schotel, alle twee omgekeerd.
13
Neem alles samen vast en draai in één keer om.
14
Neem de vorm weg en dien de taart warm op met een bolletje vanilleijs.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Frans
Vegetarisch
Kids
Overig
Dessert

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Appels | Jonagold | Verpakt | Bio
Delhaize Appels | Jonagold | Verpakt | Bio
850 gr
Bio
    3
    69
    Boter | Gezouten
    Paysan Breton Boter | Gezouten
    125 gr
    2de tegen -50% Online
    2
    39
    Cassonade
    Tienen-Tirlemont Cassonade
    500 gr
    1
    59
    Kruimeldeeg | Vers
    Delhaize Kruimeldeeg | Vers
    230 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    89
    Roomijs | Vanille
    Delhaize Roomijs | Vanille
    1 l
    2de tegen -50%
    • little-lione.external.82792960.svg
    • frozen.external.af58c8a6.svg
    1
    79
    Totaal:
    €10,35

    Deze recepten kan je ook leuk vinden