Tot en met 13 november, geniet van gratis collect-kosten met de promocode COLFREE!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenAppelflapjes met blauwe bessen
Delhaize logo
  • Appelflapjes met blauwe bessen
    B

Appelflapjes met blauwe bessen

Appelflapjes met blauwe bessenB
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 4 zurige appelen met stevig vruchtvlees
  • 125 g blauwe bessen
  • 5 g verse tijm
  • 1 vel bladerdeeg
  • 1 ei
  • 20 g kristalsuiker (voor patisserie)
  • 25 g boter
  • 4 zurige appelen met stevig vruchtvlees
  • 125 g blauwe bessen
  • 5 g verse tijm
  • 1 vel bladerdeeg
  • 1 ei
  • 20 g kristalsuiker (voor patisserie)
  • 25 g boter

Begin met koken

: 25 min. + 20 min. baktijd
1
Spoel de appelen, snijd in 4, verwijder het klokhuis en snijd in kleine blokjes. Schil de appel niet, want het is net de schil die de zure smaak geeft. Zet een pannetje op het vuur met de boter, bak er de blokjes appel en de bessen in en bestrooi met de suiker. Laat zo’n 15 min. bakken tot de blokjes appel gaar zijn.
2
Verwarm de oven voor op 180°C.
3
Rol het vel bladerdeeg uit en steek zoveel mogelijk rondjes uit van ± 10 cm doorsnede met behulp van een uitsteekvorm.
4
Lepel op elk rondje deeg wat appelbessencompote en werk af met enkele blaadjes tijm. Bestrijk de randjes van elk flapje met een beetje water en vouw de rondjes dubbel. Druk de randen goed aan en versier ze met behulp van een vork. Bestrijk de flapjes met het losgeklopt eigeel en bestrooi ze met de parelsuiker.
5
Bedek de ovenplaat met een vel bakpapier, schik de flapjes erop en bak ze knapperig en goudbruin in de oven gedurende 20 min. Haal ze uit de oven en laat even afkoelen. Serveer de gebakjes lauw of koud met een bolletje ijs erbij.
1
Spoel de appelen, snijd in 4, verwijder het klokhuis en snijd in kleine blokjes. Schil de appel niet, want het is net de schil die de zure smaak geeft. Zet een pannetje op het vuur met de boter, bak er de blokjes appel en de bessen in en bestrooi met de suiker. Laat zo’n 15 min. bakken tot de blokjes appel gaar zijn.
2
Verwarm de oven voor op 180°C.
3
Rol het vel bladerdeeg uit en steek zoveel mogelijk rondjes uit van ± 10 cm doorsnede met behulp van een uitsteekvorm.
4
Lepel op elk rondje deeg wat appelbessencompote en werk af met enkele blaadjes tijm. Bestrijk de randjes van elk flapje met een beetje water en vouw de rondjes dubbel. Druk de randen goed aan en versier ze met behulp van een vork. Bestrijk de flapjes met het losgeklopt eigeel en bestrooi ze met de parelsuiker.
5
Bedek de ovenplaat met een vel bakpapier, schik de flapjes erop en bak ze knapperig en goudbruin in de oven gedurende 20 min. Haal ze uit de oven en laat even afkoelen. Serveer de gebakjes lauw of koud met een bolletje ijs erbij.
Nutritionele informatie
B
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 674; energie (kCal): 162; vetten (g): 10; verzadigde vetten (g): 5,6; koolhydraten (g): 13,1; suikers (g): 12; vezels (g): 4,2; eiwitten (g): 3,4; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 101,06
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 674; energie (kCal): 162; vetten (g): 10; verzadigde vetten (g): 5,6; koolhydraten (g): 13,1; suikers (g): 12; vezels (g): 4,2; eiwitten (g): 3,4; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 101,06
Vegetarisch
Kids,Picknick
Overig
Zomer,Herfst
Snack

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Appelen | Mini | Verpakt | 8st | Bio
Delhaize Appelen | Mini | Verpakt | 8st | Bio
900 gr
2de tegen -50%
Bio
    4
    39
    Blauwe bessen | Bio
    Delhaize Blauwe bessen | Bio
    125 gr
    Bio
      3
      99
      Kruiden | Tijm
      Santa Maria Kruiden | Tijm
      15 gr
      -10% voor 3
      2
      75
      Bladerdeeg | Vers
      Delhaize Bladerdeeg | Vers
      230 gr
      • little-lione.external.82792960.svg
      0
      79
      Eieren | Bruine | Medium
      Delhaize Eieren | Bruine | Medium
      4 st
      1
      69
      Suiker | Vervanger
      Zusto Suiker | Vervanger
      300 gr
      4
      29

      Reeds in je keuken

      Boter | Gezouten
      Paysan Breton Boter | Gezouten
      125 gr
      2de tegen -50%
      2
      39
      Totaal:
      €17,90