1
Maak de knoflookolie 1 dag op voorhand: snijd de knoflookbol horizontaal in 2 en doe hem met de zonnebloemolie in een glazen of porseleinen pot. Dek af en laat 12 u rusten. Verwijder de knoflook (als je hem langer laat weken, loop je gevaar op botulisme!) en giet de olie in een flesje. Je kunt het overschot gebruiken voor andere bereidingen.
2
Maak de bladeren van de 2 soorten andijvie los en was ze. Snijd de burrata’s in 2 en de sjalot in fijne schijfjes. Verdeel alles over 4 borden.
3
Rasp wat citroenzeste. Houd apart.
4
Bak de geborstelde, hele champignons op een zacht vuurtje in een braadpan met een beetje knoflookolie. Kijk of ze gaar zijn door erin te prikken. Kruid ze met peper en zout.
5
Verwarm intussen de friteuse voor op 180°C. Snijd de ongeschilde aardappelen met de mandoline in ultrafijne plakjes. Spoel ze grondig: hoe minder zetmeel, hoe krokanter de chips en hoe mooier hun kleur! Dep ze droog en dompel ze 3 à 4 min in de hete olie. Bestrooi ze onmiddellijk met fijn zout, zodat het zout lichtjes smelt.
6
Besprenkel de andijvie en de burrata met knoflookolie en citroensap. Voeg de champignons en de chips toe. Werk af met za’atar, geraspte citroenzeste en plukjes kervel. Dien meteen op.
1
Maak de knoflookolie 1 dag op voorhand: snijd de knoflookbol horizontaal in 2 en doe hem met de zonnebloemolie in een glazen of porseleinen pot. Dek af en laat 12 u rusten. Verwijder de knoflook (als je hem langer laat weken, loop je gevaar op botulisme!) en giet de olie in een flesje. Je kunt het overschot gebruiken voor andere bereidingen.
2
Maak de bladeren van de 2 soorten andijvie los en was ze. Snijd de burrata’s in 2 en de sjalot in fijne schijfjes. Verdeel alles over 4 borden.
3
Rasp wat citroenzeste. Houd apart.
4
Bak de geborstelde, hele champignons op een zacht vuurtje in een braadpan met een beetje knoflookolie. Kijk of ze gaar zijn door erin te prikken. Kruid ze met peper en zout.
5
Verwarm intussen de friteuse voor op 180°C. Snijd de ongeschilde aardappelen met de mandoline in ultrafijne plakjes. Spoel ze grondig: hoe minder zetmeel, hoe krokanter de chips en hoe mooier hun kleur! Dep ze droog en dompel ze 3 à 4 min in de hete olie. Bestrooi ze onmiddellijk met fijn zout, zodat het zout lichtjes smelt.
6
Besprenkel de andijvie en de burrata met knoflookolie en citroensap. Voeg de champignons en de chips toe. Werk af met za’atar, geraspte citroenzeste en plukjes kervel. Dien meteen op.