Recept zoekresultatenAndijvie met burrata en champignons door Seppe Nobels
Delhaize logo
  • Andijvie met burrata en champignons door Seppe Nobels

Andijvie met burrata en champignons door Seppe Nobels

door Seppe Nobels
Andijvie met burrata en champignons door Seppe Nobels
Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1/2 andijvie
  • 1/2 krulandijvie
  • 250 g Parijse champignons
  • 4 Ratte-aardappelen
  • 1 grote sjalot
  • 2 citroenen bio
  • 2 bollen (van 125 g) burrata
  • 1 frituurbad
  • 8 takjes kervel
  • Za'atar
  • peper
  • fleur de sel
  • fijn zout
  • 5 dl zonnebloemolie (voor de knoflookolie)
  • 1 knoflookbol (voor de knoflookolie)
  • 1/2 andijvie
  • 1/2 krulandijvie
  • 250 g Parijse champignons
  • 4 Ratte-aardappelen
  • 1 grote sjalot
  • 2 citroenen bio
  • 2 bollen (van 125 g) burrata
  • 1 frituurbad
  • 8 takjes kervel
  • Za'atar
  • peper
  • fleur de sel
  • fijn zout
  • 5 dl zonnebloemolie (voor de knoflookolie)
  • 1 knoflookbol (voor de knoflookolie)

Begin met koken

: 25 min. (+ 12 u. weektijd)
1
Maak de knoflookolie 1 dag op voorhand: snijd de knoflookbol horizontaal in 2 en doe hem met de zonnebloemolie in een glazen of porseleinen pot. Dek af en laat 12 u rusten. Verwijder de knoflook (als je hem langer laat weken, loop je gevaar op botulisme!) en giet de olie in een flesje. Je kunt het overschot gebruiken voor andere bereidingen.
2
Maak de bladeren van de 2 soorten andijvie los en was ze. Snijd de burrata’s in 2 en de sjalot in fijne schijfjes. Verdeel alles over 4 borden.
3
Rasp wat citroenzeste. Houd apart.
4
Bak de geborstelde, hele champignons op een zacht vuurtje in een braadpan met een beetje knoflookolie. Kijk of ze gaar zijn door erin te prikken. Kruid ze met peper en zout.
5
Verwarm intussen de friteuse voor op 180°C. Snijd de ongeschilde aardappelen met de mandoline in ultrafijne plakjes. Spoel ze grondig: hoe minder zetmeel, hoe krokanter de chips en hoe mooier hun kleur! Dep ze droog en dompel ze 3 à 4 min in de hete olie. Bestrooi ze onmiddellijk met fijn zout, zodat het zout lichtjes smelt.
6
Besprenkel de andijvie en de burrata met knoflookolie en citroensap. Voeg de champignons en de chips toe. Werk af met za’atar, geraspte citroenzeste en plukjes kervel. Dien meteen op.
1
Maak de knoflookolie 1 dag op voorhand: snijd de knoflookbol horizontaal in 2 en doe hem met de zonnebloemolie in een glazen of porseleinen pot. Dek af en laat 12 u rusten. Verwijder de knoflook (als je hem langer laat weken, loop je gevaar op botulisme!) en giet de olie in een flesje. Je kunt het overschot gebruiken voor andere bereidingen.
2
Maak de bladeren van de 2 soorten andijvie los en was ze. Snijd de burrata’s in 2 en de sjalot in fijne schijfjes. Verdeel alles over 4 borden.
3
Rasp wat citroenzeste. Houd apart.
4
Bak de geborstelde, hele champignons op een zacht vuurtje in een braadpan met een beetje knoflookolie. Kijk of ze gaar zijn door erin te prikken. Kruid ze met peper en zout.
5
Verwarm intussen de friteuse voor op 180°C. Snijd de ongeschilde aardappelen met de mandoline in ultrafijne plakjes. Spoel ze grondig: hoe minder zetmeel, hoe krokanter de chips en hoe mooier hun kleur! Dep ze droog en dompel ze 3 à 4 min in de hete olie. Bestrooi ze onmiddellijk met fijn zout, zodat het zout lichtjes smelt.
6
Besprenkel de andijvie en de burrata met knoflookolie en citroensap. Voeg de champignons en de chips toe. Werk af met za’atar, geraspte citroenzeste en plukjes kervel. Dien meteen op.
Nutritionele informatie
Energie: 535 kcal

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Romantisch diner,Barbecue
Lunch

Deze recepten kan je ook leuk vinden